Nadace ADRA - adventistická nadace pro pomoc a rozvoj


Lidé s postižením Zdraví

Pomoc pro Ludmilu Čuboňovou

Pětatřicetiletá Ludmila od narození bojuje s těžkou mozkovou obrnou a dalšími zdravotními problémy. Díky každodennímu cvičení a pevné vůli se naučila chodit o francouzských holích, ale při větších vzdálenostech je stále odkázána na invalidní vozík. I přes svůj handicap vystudovala, pracuje a snaží se žít zcela samostatně. Ráda by chodila jen s pomocí trekových holí. Nejvíce se jí osvědčila drahá neurorehabilitace, kterou však zdravotní pojišťovny nehradí.

vybíráme od 20.5.2020
19 100 Kč

přispělo

12 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Ludmile z Ostravska byla hned po narození diagnostikována mozková obrna, ke které se časem přidaly další zdravotní komplikace, např. se zrakem. Rodiče se dcerce obětavě věnovali, a tak po sériích operací dolních končetin, rehabilitací, léčebných terapiích a lázních Liduška již v 6 letech začala chodit s francouzskými holemi; při delších vzdálenostech je ale dosud odkázána na invalidní vozík. 
 
I přes svůj silný tělesný handicap se vyučila řemeslu a později i vystudovala. Pracovala na počítači v řadě zaměstnání, mimo jiné i pro Národní radu osob se zdravotním postižením. Kromě toho se snaží plně osamostatnit, a proto se před osmi lety odstěhovala od rodičů. V roce 2019 absolvovala individuální neurorehabilitační pobyt v lázních, který ji výrazně pomohl – zlepšila se jemná motorika, celková fyzická kondice, stabilita a jistota při chůzi. 
 
Tato odvážná mladá žena začala proto mít sen – neurorehabilitaci co nejčastěji opakovat, aby se naučila chodit pouze s pomocí trekových holí. Miluje totiž procházky v přírodě. Tato terapie je ale velice drahá a zdravotní pojišťovny ji nehradí. Obrátila se proto na naši nadaci s prosbou o pomoc. 
 
Své dary můžete Lídě posílat také bankovním převodem na účet veřejné sbírky Nadace ADRA č. 57333375/0300, VS 261. Děkujeme vám. V tom případě se váš dar nezobrazí zde, ale bude zaúčtován k danému variabilnímu symbolu.
 
Nadace ADRA pomáhá Ludmile od dubna 2020. Aktualizace informací leden 2024.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu