NFNZ - Nadační fond nezávislé žurnalistiky


Aktuálně - spolu proti Koronaviru Osvěta a poskytování informací

Výzva na podporu nezávislých médií

Pandemie koronaviru ekonomicky postihla i nezávislá média, která se nemohou opřít o podporu finančně silného vlastníka. Klesají jim příjmy z přímé inzerce a stánkový prodej se prudce propadl. Stabilní přístup k ověřeným a nezávislým informacím je potřeba víc než kdy jindy. Každý z nás si může předplatit deník či časopis. Pokud váháte a důvěřujete nám, můžete zaslat dar přímo NFNZ. Provoz fondu je plně hrazen jeho zakladateli, Váš dar poputuje na konkrétní projekt. #podportemedia #spolutodokazeme

vybíráme od 15.4.2020
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Ve vypjatých dobách je stabilní přístup k ověřeným a nezávislým informacím potřeba víc než kdy jindy. Bez kvalitních informací se nemůžeme správně rozhodovat. Veřejná kontrola postupu vlády při řešení krize je dnes klíčová. Stejně jako uvádění vládních opatření a jejich dopadů do souvislostí. Nejen v oblasti ekonomiky země, ale také ve zdravotnictví, školství a mnoha dalších. 
 
Hrozí, že si pod rouškou mimořádných opatření nevšimneme schválení zásadních a těžce vratných legislativních změn. Kroky maďarské a polské vlády ukazují, jak silné je pokušení moci ve výjimečné situaci. Demokracie je dnes mnohem zranitelnější než za normálních okolností.
 
Byť sami často máme kritické výtky vůči tomu, jak média dělají svoji práci, je zapotřebí je v tuto chvíli podpořit. Stále totiž platí, že jsou to hlídací psi demokracie. Bez významné finanční podpory jim dnes hrozí zásadní existenční problémy nebo rovnou zánik. 
 
Co může udělat každý z nás:
 
  • Předplaťme si svůj oblíbený deník, časopis či online zpravodajský server nebo je podpořme darem.  
  • Věnujme předplatné jako dárek.
  • Jste-li podnikatelé, snažte se zadávat reklamu přímo médiím.
Pokud váháte, které médium podpořit a věříte nám, že umíme rozdělovat granty s rozmyslem, zašlete svůj finanční příspěvek přímo NFNZ. Provoz fondu je plně hrazen jeho zakladateli, takže Vaše peníze poputují přímo redakcím. Našim cílem je posilovat kvalitu obsahu, nezávislost a stavovské vědomí novinářů.
 
Nenechme nezávislá média padnout, chyběla by nám.
 
#podportemedia #spolutodokazeme 



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Na podporu nezávislých médií

Vojtěch Sidorin
1 000 Kč

Nebát se
Nelhat
Nekrást

TGM

Filip Takáč
2 000 Kč

Díky za vše, co pro nezávislou žurnalistiku děláte. Tahle republika ji potřebuje v dnešní době víc než kdykoliv předtím.

Držte se.

Ivo Zelinka
1 000 Kč