Charita Vsetín


Aktuálně - spolu proti Koronaviru Senioři

Pomáhejte s námi chránit seniory

Charitní Domácí zdravotní péče, Pečovatelská služba, Osobní asistence, tyto nesmírně efektivní služby Charity Vsetín, jsou v současné době rovnocennými partnery lékařů a více než jindy obrovskou oporou seniorů v domácnostech. Značnou úlevu zdravotnickým zařízením přináší naše terénní zdravotní sestry, které jsou často opomíjeným odborným zdravotnickým personálem, ale jejichž služba je v současné době boje proti koronaviru, obrovsky cenná.

vybíráme od 9.4.2020
6 300 Kč

přispělo

5 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Účelem sbírky je zajistit takové množství finančních prostředků,abychom byli schopni zajistit maximální ochranu jak našich pracovníků, tak i klientů a pacientů pečovatelské a zdravotní služby Charity Vsetín, kterými jsou především senioři. Sedm dnů v týdnu naše zdravotní sestry vyráží za pacienty do jejich domovů, starají se o lidi propuštěné z nemocnic, aplikují injekce a léky, dělají převazy, měří krevní tlak či glykemii, provádějí krevní odběry, vše na základě indikace praktických či odborných lékařů.
Naproti tomu pracovnice pečovatelské a osobní asistenční služby poskytují uživatelům pomoc při běžných každodenních úkonech, jako je osobní hygiena, oblékání, nákupy, praní prádla, dovoz a příprava jídla, doprovod k lékaři či pochůzky po úřadech. 
Při nedostatku ochranných pomůcek nebudeme schopni zajistit bezpečí našich klientů, kteří spadají do nejrizikovější skupiny obyvatel, ale ani našich pracovníků, kteří stejně jako lékaři a sestry ve zdravotnických zařízeních, také stojí v první linii v boji proti nákaze koronavirem COVID-19.
Pomozte nám zajistit dostatečné množství jednorázových roušek, respirátotů, ochranných oděvů a dalších ochranných pomůcek, které nutně potřebujeme každý den k tomu, abychom mohli vykonávat naši práci. Za každý malý příspěvek budeme vděčni. 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Toto je jednorázový dar namísto postní almužny
pro potřeby Charity Vsetín proti Covidu, za farnosti
Valašská Polanka/Pozděchov. Díky. P. Jiří Kučera

Jiří Kučera
2 000 Kč