Iuridicum Remedium, z. s.


Aktuálně - spolu proti Koronaviru Legislativa a právní pomoc

PRÁVNÍCI RADÍ SENIORŮM - SPOLU PROTI KORONAVIRU

Aby zůstala právní pomoc dostupná seniorům i dnes, respektive právě dnes. Přes 15 let pomáháme zdarma právně řešit dluhy, exekuce, bydlení těm nejohroženějším - seniorům, Namísto osobních konzultací nyní přesouváme své služby na telefon a online videochatové kanály, chceme zapojit další ochotné pracovníky.

vybíráme od 3.4.2020
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Staří lidé od nás právní rady poptávají v posledních dnech podstatně více. Mnoho seniorů zůstalo fakticky odříznuto od praktické právní pomoci a problémy, které dlouhodobě řeší, rozhodně nezmizely. K tomu se přidávají naléhavé otázky na placení nájmu, splácení výdajů, komunikace s úřady, ale třeba i pořízení poslední vůle.

Sháníme menší částku na alespoň symbolické posílení pracovníků, kteří poradenství zajišťují - nyní i včetně asistence s komunikační technikou a ve větším objemu. Rádi radíme více než obyčejně, jde to ale jen do určitého objemu času, podpora nám umožní uvolnit si více ruce.

Znáte nás také z právní poradny čtenářům Hobuletu, z aktivit za férové bydlení (dostupnost, pomoc SVJ, dopad AirBnB na sousedy),  či výsledků dlouhodobé snahy (již od roku 2006) za právní stopky svévoli při exekucích.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu