Lékaři bez hranic, o.p.s.


Aktuálně - spolu proti Koronaviru Zdraví

COVID-19: Pomozte Lékařům bez hranic zachraňovat životy

Bojujeme s pandemií COVID-19 a jejími následky v desítkách zemí světa. Pomáháme těm nejohroženějším – vyčerpaným lékařům, lidem trpícím uprostřed násilí, chudoby, dalších epidemií i těm, kteří nemají střechu nad hlavou. Teď jsou mnohem zranitelnější než kdy dříve a před nákazou se v podstatě nemohou chránit. Pokud můžete, pomozte nám prosím zpomalit šíření viru a zachraňovat životy.

Přispějte prosím, pokud můžete. Bez vás to nedokážeme. Děkujeme.

Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
V tak mimořádných časech potřebují zdravotníci i pacienti ještě větší podporu než dřív.
Vyhlásili jsme proto krizovou sbírku na boj s pandemií COVID-19 a negativními následky, které za sebou nepochybně zanechá.

Pokud můžete, pomozte nám prosím zpomalit šíření viru a zachraňovat životy. 

  • 300 Kč zajistí 33 chirurgických roušek s ochranným štítem
  • 600 Kč zajistí ochranný oděv, aby mohli lékaři a personál zůstat v bezpečí
  • 1000 Kč umožní vyčistit dostatek vody pro 1000 lidí na týden
  • 1400 Kč stojí 3 diagnostické testy na COVID-19
Váš dar poputuje do těžce zasažených zemí, jako je Itálie, Španělsko nebo Francie. Podporujeme tam domovy pro seniory, nemocnice, zdravotníky, lidi bez domova i na útěku. Sdílíme své zkušenosti z krizí a epidemií z celého světa. Děláme všechno proto, abychom pomohli zastavit šíření nákazy. Zároveň nám pomůžete ochránit naše pacienty i zdravotníky a připravit se na COVID-19 na našich dalších misích, protože konflikty a krize bohužel pokračují i v časech koronaviru. Tam teď zajišťujeme nezbytné vybavení, připravujeme nemocnice, školíme místní zdravotníky, zvyšujeme povědomí o prevenci.

Každý den pomáháme stovkám tisíc lidí, kteří by bez nás často neměli nejen lékařskou péči, ale ani vodu nebo hygienické potřeby. COVID-19 pro ně představuje o to větší hrozbu, protože nemají, jak se před nákazou chránit. Proto je ani teď neopouštíme.  
 
Epidemie dokáže rozvrátit i vyspělá zdravotnictví, natož ta méně pokročilá. Takovouto pandemii jsme ještě nikdy nezažili. Zasáhla každého z nás, naše rodiny a přátele, naše komunity, bez ohledu na zázemí nebo původ. Je to velká výzva a je na nás všech, jak se s ní vypořádáme. COVID-19 nemá žádné hranice, a proto věříme, že je nebude mít ani naše solidarita.

Za veškerou podporu Vám předem moc děkujeme

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (1)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.