Diakonie ČCE - středisko Praha


Lidé s postižením Sociálně znevýhodněné skupiny

Stavíme nový Domov se zvláštním režimem pro lidi s autismem

Pomozte nám zrealizovat velký projekt, do kterého se nyní pouštíme. Od letošního 9. srpna stavíme další patro budovy ve Stodůlkách, kde v lednu 2023 otevřeme novou sociální službu - Domov se zvláštním režimem pro lidi s autismem. Od Ministerstva práce a sociálních věcí máme dotaci přes 12 000 000 Kč, ale ještě nám přibližně 8 000 000 Kč zbývá zafinancovat. Velká výzva, velké množství práce a hodně velký dobrý pocit, až budeme ve finále! Děkujeme všem za podporu!

vybíráme od 18.3.2020
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Plány se mění v realizaci. Poslední formality jsou vyřízeny, máme stavební povolení a podepsanou smlouvu s dodavatelem stavby. Během tohoto léta začínáme stavět nový domov pro klienty s autismem. Současné kapacity pobytových sociálních služeb, které o lidi s touto diagnózou pečují, jsou nedostačující. Nové zařízení počítá s tím, že bude fungovat 365 dní v roce, 24 hodin denně a bude stabilním domovem pro 9 dospělých klientů s těžkou formou PAS s trvalým bydlištěm v Praze, kteří potřebují individuální, intenzivní a hlavně neustálou péči. Cílem je také přinést ulehčení a pozitivní vyhlídky rodinám, které se o své dospělé děti starají, a fungují ve velmi náročném, často beznadějném režimu.
Samozřejmě se neobejdeme bez pomoci dárců. Celý projekt bude stát o několik milionů víc, než je samotná dotace od MPSV. Zbývá sehnat kolem 8 milionů Kč, možná i trochu víc.  Pomoc má mnoho tváří, může mít i tu Vaši. Budeme Vám vděční za podporu!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu