Nadace ADRA - adventistická nadace pro pomoc a rozvoj


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Pomoc pro Jiřího Němce

Čtrnáctiletý vozíčkář Jiří trpí v důsledku vážného svalového onemocnění trvalou bolestí nohou, která mu nedovoluje samostatný pohyb. Je proto odkázán na nepřetržitou péči maminky – samoživitelky, jejíž jediný příjem kvůli 24 hodinové péči o syna představují sociálních dávek. Ty jí neumožňují financovat drahou neurorehabilitaci, která jako jediná Jiříkovi zmírňuje jeho těžké zdravotní problémy, a kterou však zdravotní pojišťovny nehradí.

vybíráme od 15.3.2020
7 400 Kč

přispělo

12 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Jiřík z Havířovska se narodil jako zdravý kluk. Ve dvou letech mu ale bylo diagnostikováno vzácné velice těžké svalové onemocnění, které se vyskytuje u jednoho chlapce z 3 500 narozených. Existující léčba dokáže pouze oddalovat postupující muskulární dystrofii. Od šesti let je tak Jiřík upoután na invalidní vozík. K tomu se následně přidala ještě mentální retardace, atypický autismus a nyní už i dechové potíže. Bez přístroje na podporu dýchání se tak neobejde.

Ve dne v noci o něj pečuje jeho maminka samoživitelka, která je odkázaná pouze na sociální dávky, a nemůže si tak dovolit financovat neurorehabilitaci, která zmírňuje Jiříkovy neustálé bolesti svalů a procvičuje dýchání. Tato drahá terapie totiž  není hrazena zdravotními pojišťovnami. Maminka Silvie se proto na nás obrátila s prosbou o pomoc: „bojujeme za život bez bolestí a s trochou úsměvu na tvářích“.
 
Zapojte se do pomoci této mamince. Své dary můžete posílat též bankovním převodem na sbírkový účet Nadace ADRA č. 57333375/0300, v. s. 260. Děkujeme vám. V tom případě se Váš dar nezobrazí zde, ale bude dle bankovního výpisu zaúčtován k danému variabilnímu symbolu. 
 
Nadace ADRA podporuje Jiříka od března 2020. Aktualizace informací leden 2021.,
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu