DofE Česká republika


Děti, mládež, rodina Sport a volný čas

Podpořte projekt "Stojím při Tobě" na podporu a integraci mladých lidí z Ukrajiny

Mezinárodní cena vévody z Edinburghu (DofE) je celosvětově nejvýznamnější program neformálního vzdělávání, který před 66 lety založil princ Philip. Může se do něj zapojit každý mladý člověk ve věku od 13 do 24 let. Účastníci díky DofE posilují svou vytrvalost, samostatnost, píli, dovednosti, fyzickou kondici, odpovědnost a rozvíjejí charakter. Absolventi programu získávají mezinárodně uznávaný certifikát, který jim pomůže například při příjímacích zkouškách a pohovorech.

651 901 Kč

přispělo

146 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!


Zapojte se do CSR aktivity na podporu mladé generace
 
Program DofE klade důraz na rozvoj každého mladého člověka bez rozdílu
. Mladí lidé se v programu učí být zodpovědnými. Učí se pomáhat druhým lidem i světu kolem sebe. Nacházejí to, co zakladateli DofE Kurtu Hahnovi u mladých tolik scházelo a co je dnes tak potřebné: odpovědnost a sounáležitost

Vzhledem k válečnému konfliktu na Ukrajině jsme zmobilizovali naši komunitu 600 škol, 2 900 proškolených DofE vedoucích a více než 10 000 mladých účastníků DofE v Rumunsku, na Slovensku a v Česku a rozhodli se spustit projekt "Stojím při Tobě", který získal záštitu MŠMT. Díky projektu pomůžeme mladým lidem tím, co umíme nejlépe, a to tak, že budeme motivovat mladé lidi k tomu, aby na sobě pracovali a připravili se na budoucí práci a život po válce.  

  • Účastníci programu DofE pomáhají již od začátku války s materiální i finanční podporou, v uprchlických centrech i s koordinací pomoci.  
  • V rámci projektu “Stojím při Tobě” se účastníci programu DofE a mladí lidé budou starat o to, aby co nejvíce mladých lidí z Ukrajiny dostalo možnost zaintegrovat se skrze DofE do nových komunit. Stanou se “buddy” průvodci mladých lidí z Ukrajiny, poskytnou jim začáteční podporu potřebnou pro sžití se s novým prostředím a také jim pomohou začlenit se do svých komunit a škol.  
  • Buddy program bude pokračovat i po prvotním začlenění se. Jeden účastník programu DofE bude dlouhodobě pomáhat nejméně dvěma mladým lidem z Ukrajiny.  
Pro realizaci projektu, finanční a materiální pomoc těmto mladým lidem potřebujeme i vaši pomoc. Záleží nám na tom, abychom pomohli co nejvíce mladým lidem. Zakupte si proto strom v hodnotě 10 000 Kč a my v rámci projektu "Stojím při Tobě" pomůžeme s integrací několika mladým lidem z Ukrajiny. Navíc společně ve spolupráci se Středočeským krajem 23. dubna 2022 zasadíme v obci Vestec v Aleji prince Philipa lípu, kterou označíme vaším jménem.

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (9)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Ať žije DofE !

Ivan Sluka
300 Kč

Dobrý den,
prosím o sdělení jakým způsobem bude náš spole označen

Děkuji Eva Jedličková

Česká federace polo z.s. Jedličková
10 000 Kč

100 km v červnu na kole ujeto :)

Erika Vorlová
10 000 Kč

Moc děkujeme za podporu mladých lidí a gratulujeme k fantastickému výkonu!

DofE Česká republika

Každý mladý člověk v Česku by měl mít možnost na sobě pracovat, připravit se na práci a na život. Díky DofE!

Jiri Zrust
10 000 €

My děkujeme Vám, Jiří, za úžasnou podporu!

DofE Česká republika

Diky za vse, co pro mlade lidi delate. Preji hodne stesti!

tana le moigne
10 000 Kč

Děkujeme za podporu!

DofE Česká republika

Mám to smysl #dofe100

Michal Barták
1 000 Kč

Nejlepší investice, jakou můžeme dnes udělat pro budoucnost.

Václav Sinkule
1 000 Kč

Děkuji za skvělou práci, kterou děláte a rada pomůžu i jinak než finančně. Martina

Grygar Březinová Martina
44 000 Kč

Děkujeme Vám za podporu mladých lidí!

DofE Česká republika

Tenhle program považuju za skvělou příležitost práce na sobě, na své houževnatosti. Jsem ráda, že se účastnila moje dcera, která dokonce s DofE dále spolupracuje. Díky ní taky už rok a půl běhám a dobrovolnicky pomáhám jako psychoterapeut.

Soňa Křížová

Každá koruna se počítá ....

Ondřej Svoboda