Jdeme Autistům Naproti z.s.


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Autem za autisty

Obě naše sociální služby (raná péče i sociální rehabilitace) jsou poskytovány jak ambulantní, tak hlavně terénní formou. Většina klientů preferuje její poskytování v domácím prostředí a my jim chceme toto přání splnit. Spolek má v současné době 3 automobily, kterými dojíždí za klienty z celého Olomouckého kraje. Z dotace však není možné hradit veškeré finanční prostředky spojené s jejich provozem.

vybíráme od 19.2.2020

Autem za autisty

Obě naše sociální služby (raná péče i sociální rehabilitace) jsou poskytovány jak ambulantní, tak hlavně terénní formou. Většina klientů preferuje její poskytování v domácím prostředí a my jim chceme toto přání splnit. Spolek má v současné době 3 automobily, kterými dojíždí za klienty z celého Olomouckého kraje. Bohužel z dotačních prostředků nemůžeme hradit veškeré poplatky spojené s provozem našich aut, jako jsou například dálniční známky nebo opravy aut. A právě na tyto nezbytné výdaje chceme peníze ze sbírky na Darujme.cz využít.
39 060 Kč

přispělo

15 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
O obě naše služby je mezi cílovou skupinou rodin s dítětem nebo mladým dospělým s PAS velký zájem. Zejména služba raná péče je poskytována doma, tedy v přirozeném prostředí dětí, ve kterém se cítí bezpečně a je pro ně důvěrně známé. Spolupráce s poradkyní je pak mnohem méně stresující a pokroky ve vývoji dětí se dostavují mnohem rychleji.


Momentálně pracuje ve spolku 14 pracovníků, kteří se dělí o dva automobily. Ty ročně najezdí více než 30.000 km. V loňském roce pracovníci strávili cestou za klienty téměř 250 hodin. Sladit požadavky všech klientů na čas schůzek je velmi náročné. Navíc mnoho z nich má specifický denní režim a není možné je navštívit v kteroukoliv pracovní dobu. V roce 2020 využilo služeb spolku 134 klientů, přičemž v letošním roce očekáváme jejich další nárůst.

Bohužel z dotačních prostředků nemůžeme hradit veškeré poplatky spojené s provozem našich aut, jako jsou například dálniční známky nebo opravy aut. A právě na tyto nezbytné výdaje chceme peníze ze sbírky na Darujme.cz využít.

Vzpomínáte na to, když jsme měli k dispozici jen jediné auto? To už je nyní minulost. Ale v našem videu si to můžete opět připomenout.
https://www.youtube.com/watch?v=esyTp7Pvq04


Pomozte nám, abychom mohli lépe pomáhat.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Hodně zdaru ve vaší práci!

Vilém Skyba