Diakonie ČCE - středisko Praha


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Za klienty rané péče po Plzeňském kraji

Práce poradkyň rané péče z 90% probíhá v domácím prostředí rodin, naším nejdůležitějším pracovním prostředkem jsou tedy auta. Dopravujeme se jimi za klienty s bydlištěm mimo Prahu, zároveň je užíváme k přepravě velkých rehabilitačních pomůcek (např. kočárky, židličky, polohovací a toaletní pomůcky atd.). Více o rané péči se dozvíte na www.rana-pece.cz

vybíráme od 17.2.2020
2 600 Kč

přispělo

5 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
V současné době užíváme šest aut (tři pro Středočeský kraj, dvě pro Ústecký, jedno  pro Plzeňský), každé z nich ročně ujede přibližně 20 000 km. Získání finančních prostředků na pořízení služebních aut je vždy složité a velmi variabilní, běžné financování služby s nákupem auta nepočítá. 


Službu v Plzeňském kraji poskytujeme od roku 2008, jsme zde jediným poskytovatelem pro naši cílovou skupinu, který službu zajišťuje výhradně terénním způsobem. Vzhledem k dlouhodobě naplněné kapacitě (zájemci o službu museli v loňském roce čekat na její zahájení cca 8 měsíců) jsme delší dobu usilovali o rozšíření týmu. To se podařilo v září 2019, k dořešení zůstává pořízení dalšího auta. Jedním autem, které v kraji užíváme, nemůžeme službu efektivně zajistit. 
Velmi by nám pomohla částka, díky které bychom mohli zakoupit druhé auto. Za  ideální považujeme např. Dacia Logan MCV za 269 892,- Kč (na trhu nejlevnější, ale zřejmě méně spolehlivé) nebo Škoda Fabia Combi Style za 340 082,- Kč (dražší, ale s kvalitnější výbavou a s lepšími recenzemi). Tyto dva modely splňují naše potřeby - lze jimi přepravovat i větší pomůcky.


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Držím palce, ať se to co nejdříve povede, aby raná péče mohla být včas všude, kde je to potřeba.

Silvia Senciová
500 Kč