Kola pro Afriku o.p.s.


Děti, mládež, rodina Rozvojová spolupráce

Jarních 500 kol pro děti v Gambii

Tato finanční sbírka nám pomůže vypravit kontejner s dalšími 500 koly do Gambie pro školáky již na jaře 2020.

vybíráme od 28.1.2020

Jarních 500 kol pro děti v Gambii

22 180 Kč
vybráno 26 % z 85 000 Kč

přispělo

19 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Již 8. rok podporujeme gambijské děti na jejich cestě ke vzdělání. A to pomocí jednoduchého nástroje - KOLA (darovaného, použitého a námi technicky upraveného), které jim zkrátí cestu do školy vzdálené 3 -7 km od domova. O kola se dětem starají námi vytrénovaní školní mechanici, ale i tak časem doslouží. V afrických podmínkách umíme i tato vysloužilá kola využít a učíme místní je dále recyklovat na něco užitečného. Nicméně kola, která dosloužila je potřeba nahradit. Nemůžeme dítěti kolo dát a pak mu jej bez náhrady odebrat. 


Na jaře tohoto roku potřebujeme tedy opět vypravit kontejner s 500 koly a náhradními díly za dětmi do Gambie a zúročit tak dobrou vůli místních dárců a našich partnerů. Letos bychom chtěli vypravit celkem 3 takovéto kontejnery. Náklad na přepravu jednoho z nich je v průměru 85 tis. Kč (v závislosti na rejdařské sezóně).
Podpořte nás a dokončete spolu s námi cestu kol k dětem.



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Je mi ctí tento projekt nejen finančně podpořit,ale také se jeho aktivit účastnit. Ať to šlape!

Kateřina Krainová
300 Kč

Díky za to, co děláte pro gambijské děti.

Hana Janků

Dobrý den, velice si vážím Vaší smysluplné práce pro Afriku! Jsem ráda, že aspoň malou částkou můžu přispět a pomoci dobré věci. Možná je to ode mně troufalost, ale chtěla bych Vás moc poprosit a zeptat se, zda by bylo možné dovézt z Afriky učebnici ke čtení jako je náš Slabikář. Samozřejmě učebnici zaplatím. Nevadilo by mi, kdyby byla použitá. Jsem sběratelka Slabikářů, je to můj velký koníček. Sbírka je k nahlédnutí na www.slabikare.estranky.cz Předem děkuji za jakoukoliv odpověď. Přeji Vám hodně síly a zdraví pro Váš skvělý projekt. :-)

Anna }ajmanová
510 Kč