Nadační fond Dobrá srdce


Děti, mládež, rodina Sociálně znevýhodněné skupiny

Pomoc pro Amálku

Paní Amálce, mladé mamince samoživitelce, osud v poslední době nadělil hned několik tvrdých ran. Po bývalém manželovi ji zůstaly velké dluhy, a aby je splatila, opatřila si hned dvě práce. Brzy po rozvodu ale přišla vůbec nejhorší zpráva. Když po opakovaných prosbách paní Amálku její lékař konečně poslal na vyšetření, měla už pokročilé stádium rakoviny prsu. Se svou situací se přesto statečně pere a zůstává pozitivní, a to především kvůli své malé dceři Anežce. V době, kdy by měla všechny síly šetřit na rychlé uzdravení, ji ale neustále přidělávají starosti dluhy. Pomozte nám prosím finančně podpořit paní Amálku, aby mohla úspěšně projít léčbou rakoviny bez stresu z nedostatku financí a mohla v září vypravit svou dceru do první třídy.

vybíráme od 16.1.2020

Pomoc pro Amálku

Rádi bychom pro paní Amálku vybrali částku, která jí poskytne více klidu a času na patřičnou léčbu bez strachu o každou korunu. Svým příspěvkem pomůžete v tomto náročném období nejen Amálce, ale i malé Anežce, která bude v září nastupovat do první třídy.
543 350 Kč

přispělo

1181 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Smolné období sedmatřicetileté Amálky začalo rozvodem s manželem, který je dostal do velkých dluhů. Na jejich splácení i na péči o malou dcerku Anežku následně zbyla sama a musela mít hned dvě práce. Manžel totiž přestal posílat jak výživné, tak splátky.

 V červenci 2018 si paní Amálka objevila bulku na prsu. Správnou diagnózu ale chybou lékaře dostala až mnohem později, když už rakovina prsu byla v pokročilém stádiu. Vyšetření v pražské vinohradské nemocnici v lednu 2019 ukázalo, že je potřeba jednat ihned. Ve chvíli, kdy byla zahájena chemoterapie, měl nádor už více než 7 cm. V říjnu paní Amálka podstoupila operaci prsu, kterou následovalo pravidelné dojíždění z Nymburka na pražské Vinohrady na další fázi chemoterapie a ozařování. Ani po roce léčby stále není vyhráno, a tak paní Amálka pokračuje pravidelnou hormonální léčbou. Na jaře letošního roku by ji měla čekat další operace a nástup na biologickou léčbu nemoci.

 V tomto náročném období je jí největším zdrojem síly a naděje její pětiletá dcerka Anežka. Jak sama přiznává, ve chvíli, kdy se dozvěděla diagnózu, nemyslela na sebe, ale na jejich finanční situaci. Dvě práce musela vystřídat léčba na plný úvazek, jak tedy zaplatit nájem, školku i pravidelné splátky? Jako samoživitelka nyní financuje veškeré náklady pouze ze své nemocenské, zatímco exmanžel jí dluží více než 700 000 korun.
https://www.dobrasrdce.cz/inpage/amalka-a-anezka/

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (1)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Držím palce v uzdravení a přeji vše dobré pro Vás i pro dcerku.

Anonymní dárce
1 000 Kč

Moc drzime palce at vse dobre dopadne a zijete krasny zivot se svou dcerou :-) Petr,Martina,Martínek

Petr Mojmír Antoš
500 Kč

Přeji hodně zdraví, štěstí a dobré lidi kolem sebe. A hlavně to nevzdávejte, rádi pomůžeme dál třeba i jinou formou!

Zuzana Aghová
500 Kč

Vzkaz pro Amálku,
držte se. Sama jsem před rokem podstoupila podobnou léčbu a je mi dobře!!!! Modlím se za Vás. MZ

Monika Zechovská
3 000 Kč

Drz se Ami!D+S

David Mirovsky
1 000 Kč

Drž se!

Jana Sommerová
1 000 Kč

Hodně štěstí Amálko..

Lenka Eichlerová
300 Kč

Drzim palce!

Alzbeta Havelkova
500 Kč

Drzim Vam palce at se uzdravite a jste i s Vasi holcickou stastne!!!!

Kamila Faryova
300 Kč

Amálko drz se!

Katerina Kolkova
500 Kč