Sociální nadační fond


Lidé s postižením Zdraví

Sbírka - Slunce pro Filipa

Filip. Jedna vteřina, která změnila život nejen jemu, ale i jeho blízkým. Po autonehodě v 18 letech zůstal po zranění mozku upoutaný na lůžko ve vigilním kómatu a už se, bohužel, neprobral. Podporujeme pravidelnou částkou jeho maminku Ivanu, aby pro něj mohla zajistit velmi náročnou péči. Přidejte se k nám. Vaše pomoc pomůže těm, ke kterým se štěstí otočilo zády.

Sbírka Slunce pro Filipa

Pomáhám se Sociálním nadačním fondem #pomahejtesnamiSNF
143 740 Kč

přispělo

28 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Už přes 10 let se Ivana stará o svého syna upoutaného na lůžko. Po autonehodě zůstal ve vigilním kómatu. Nevzdává se a pečuje o něj doma 24/7. Jsou to probdělé noci, kdy vypadává proud a ona musí zapínat agregát, aby mohly fungovat přístroje podporující Filipovy životní funkce. Noci, kdy musí zastoupit zdravotní sestry a uvolnit dýchací cesty, dny, kdy Filipa krmí pomocí sondy, polohuje ho a zajišťuje základní hygienu. Komunikuje s ním pomocí pohybu očních víček. A stále věří...

Někdy si i ona potřebuje odpočinout. Asistenční služby většinou odmítají vzhledem k Filipově zdravotnímu stavu a složitosti péče. Po odvysílání reportáže v ČT se jí ozvaly dvě zdravotní sestřičky s nabídkou pomoci. Ty platí ze svých prostředků. Podporujeme ji pravidelnou částkou, aby si mohla zařídit alespoň nezbytné věci. Vzhledem ke zvyšujícím se nákladům by potřebovala podporu větší. 
Přidáte se k nám? Pomůžete rodině zajistit lepší zdravotní péči? Každá pomoc je důležitá. Děkujeme!

Společně můžeme vykročit štěstí naproti...
Sociální nadační fond pomáhá těm, kteří to opravdu potřebují. 

www.socialni-nadacni-fond.cz
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Drzim palce Filipovi i mamince! LD

Lucie Dolejsi
300 Kč

Obraz Znovuzrození prodaný na podporu a pomoc pro Filipa. GabiS ART

Michaela Sedláková
2 500 Kč