Občanské sdružení ProCit, z.s.


Děti, mládež, rodina Sport a volný čas

Pobyt pro rodiny s dětmi s poruchou autistického spektra

Každý rok organizujeme týdenní pobyty vzdělávacího a sportovně-relaxačního zaměření pro děti s poruchou autistického spektra a jejich rodiny. Pobytu se účastní 12 rodin. Pro děti i rodiče připraví zkušení odborníci a lektoři pestrý program uzpůsobený specifickým požadavkům dětí s PAS. Zajištěna bude asistenční služba dětem, speciálně-pedagogická péče, vzdělávací semináře a besedy pro rodiče, zážitkové, socializační i odpočinkové aktivity pro celou rodinu. Na přijatý dar vystavíme potvrzení o daru pro daňové účely.

vybíráme od 3.12.2019

Pro děti na tábor

7 900 Kč
vybráno 4 % z 180 000 Kč

přispělo

13 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Dítě s poruchou autistického spektra (PAS) často postrádá přirozené socializační zkušenosti, obtížně se začleňuje do kolektivu vrstevníků a je pro něj problematické navazovat sociální kontakty. Péče o dítě s PAS bývá nezřídka velmi vyčerpávající a časově i finančně náročná. Rodiče čelí nejen traumatu, stresu a přetížení, potýkají se s psychickými, existenčními a sociálními problémy, ale čelí také riziku sociální izolace i rozpadu rodiny. Cílem tohoto projektu je podpořit "fungování dítěte s PAS" v běžném sociálním prostředí a přispět k prevenci sociálního vyloučení rodiny a zároveň poskytnout pečujícím osobám možnost odpočinku a relaxace.

Snažíme se proto tyto rodiny podpořit a získat co nejvíce prostředků tak, abychom jim mohli nabídnout některé aktivity zdarma, či s co nejmenšími náklady. Dary využijeme na úhradu nákladů spojených se zajištěním pobytu, především:

- ubytování a strava
- mzdové náklady speciálního pedagoga, asistentů pedagoga, sociálního pracovníka, lektorů volnočasových aktivit a osobních asistentů
- materiál - výtvarné pomůcky, aj.

Termín: 13. - 17. 7. 2020
Místo: Rohanov

AKTUALIZACE: Pobyt proběhl v termínu, počasí vyšlo báječně. Děti i dospělí si užili skvělý program. Celotáborová hra "Tajemství Totemu" se nesla v indiánském duchu. Děkujeme všem, kteří nás podpořili. Veškeré náklady zatím nejsou pokryty, takže na projekt stále vybíráme.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Všechny moc zdravím, jste úžasnáci. V Rohanově je krásně,snad vám to vyjde.

Štěpánka Blažková
500 Kč

😊

Irena Vítovcová
500 Kč