Nadace České spořitelny


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Pomoc pro Terezku

Když se Terezka Kretschmanová předčasně narodila, vážila jen 980 gramů a mozkomíšní mok jí ucpával mozkové komory. Lékaři sváděli boj o její život téměř čtvrt roku. Až po roce a půl rodina zjistila, že Terezka nebude moci hýbat ani rukama a ani nohama. Terezčinu maminku, která už měla jednu dceru, vzápětí opustil manžel. Zůstala tedy na náročnou a nákladnou péči sama.

vybíráme od 3.12.2019

Pomozte Terezce. Děkujeme.

Vaše příspěvky poputují na Terezinu lázeňskou léčbu, na potřebné léky a pomůcky.
30 720 Kč

přispělo

49 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
"Pracuji na pozici byznys partner pro region Severozápadní Čechy a velice  mne nadchnul projekt Abeceda peněz, do kterého jsem se přihlásila a pomáhám šířit finanční gramotnost ve svěřené základní škole v Bílině, která se do projektu zapojila," říká Lenka Chvatlinová z České spořitelny, jež je - spolu s Helenou Voříškovou Plesníkovou a manažerkou pobočky Veronikou Jetenskou - iniciátorkou této výzvy a pokračuje: "Do třídy 4. B, která se účastní Abecedy chodí bratr Terezky, Matyáš. Při naší poslední návštěvě třídy jsme se ptali paní učitelky a dětí, jestli už mají představu, jakým způsobem využijí vydělané peníze z jarmarku. Velice nás překvapila a zároveň potěšila informace, že část peněz, které jim zbudou po zaplacení půjčky 3000,- zpět České spořitelně, chtějí věnovat mamince Terezky Kretschmanové, aby mohla peníze použít na velice nákladnou léčbu Terezky."
Tereza je velká bojovnice.  Lékaři jí po narození nedávali více než sedm let. Jejich prognóza naštěstí nevyšla - Téra už sedmnáct let bojuje a její maminka také - po celou dobu se snaží zajistit Terce maximální péči pomocí sbírek, charitativních akcí, výrobou různých předmětů. 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Mamince přeji hodně lásky a energie a Terezce ať je o ní dobře postaráno

Kamila Vyskočilová

Držte se, fandím vám.

Petr Ropický

Moc držím palce a obě vás obdivuji

Matej Posta
1 000 Kč

Ať je lépe..

Štěpán Drnec
300 Kč

Držte se! Máte můj obdiv!

JS
500 Kč

Držím palce, ať se potřebná částka vybere

Jaroslava Svobodová
300 Kč

Doufám že I malá částka pomůže 🌟

Bohuslav Fišer

😘

Zuzana Schwarz
500 Kč