Místní místním, z.ú.


Regionální a komunitní rozvoj Sociálně znevýhodněné skupiny

DARUJ PŘÍLEŽITOST lidem v nouzi s poukázkou od Místní místním

Můžeš podpořit někoho v nouzi ve Tvém okolí - darovat mu příležitost přijít tam, kde bude vítán, příležitost k setkání, drobnou podporu! I takový horký šálek kávy nebo čaje v milé kavárně nebo možnost koupit si pár kousků oblečení, může člověka v nouzi či bez domova opravdu zahřát, na těle i na duši! Kavárny a obchůdky v Praze se spojily, aby lidem v nouzi v jejich sousedství poskytly praktickou pomoc - s Tvojí podporou! Pomoz nám do Vánoc zajistit dostatek zavěšených šálků kávy a oblečení!

vybíráme od 24.11.2019

Vyber níže voucher do konkrétního podniku

..nebo přispěj libovolnou částkou, a vouchery rozdělíme mezi všechny zapojené podniky! Děkujeme!
10 700 Kč
vybráno 107 % z 10 000 Kč

přispělo

33 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
I drobné milé gesto může pro někoho v nouzi znamenat mnoho: přijetí a vědomí toho, že žije v místě, kde si lidé stále pomáhají! Díky Tobě si někdo, kdo na to nemá, může dát třeba kávu s dortem, nebo si pořídit něco na sebe! 
Jak to? Je to možné díky poukázkám, neboli "voucherům" Místní místním, které můžeš koupit v 5 kavárnách/obchodech v Praze, a sám/sama je darovat někomu, kdo je podle Tebe potřebuje! Během zimy ale nabízíme možnost koupit vouchery také online, abychom tuto příležitost rozšířili k co možná nejvíce lidem! Do Vánoc s Vaší pomocí chceme naplnit následujících 5 provozoven vouchery, které pomáhají lidem v nouzi!

Za:
  • 25 - 50 Kč si může někdo, kdo je bez domova dojít na kávu nebo čaj do kaváren ve Tvé čtvrti: do Čekárny (káva s sebou) na Praze 2, Family coffee & bistro (káva) na Praze 8 a do Potrvá (káva i čaj) na Praze 6. 
  • 100 Kč se pokryje zákusek + káva - něco, co je pro lidi v nouzi luxusem, který si jen zřídkakdy mohou dovolit - v Bistru Střecha na Praze 3. 
  • 200 Kč si může člověk ve finanční tísni koupit něco pěkného a teplého na sebe v Přestupní stanici na Praze 3. 


Kavárny a obchůdky, které vouchery nabízejí, poskytují často dlouhodobě také další drobné služby lidem bez domova a lidem v nouzi. Tato kampaň je výzvou pro veřejnost, aby se do přímé pomoci lidem v nouzi zapojila!



Lidé v nouzi a lidé bez domova se o voucherech dozví z našich letáčků, které rozdávají terénní pracovníci neziskových organizací Naděje, Armády Spásya Charity, děkujeme! Informaci od nás dostanou také lidé v azylových domech, nízkoprahových centrech nebo například občanských poradnách. Drobnou pomoc může někdy potřebovat kdokoliv z nás, přičemž to, že ji nabídneme, může pro lidi v nouzi znamenat velkou podporu a motivaci! Děkujeme za Vaše darování této příležitosti!




Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Díky za vaši práci. Monika

Monika Weinerová
400 Kč

Na nějaký dobrý zákusek nebo něco teplého na sebe. Veselé Vánoce všem dobrým lidem!

Lucie Špačková
500 Kč