Nadační fond Dobrá srdce


Děti, mládež, rodina Sociálně znevýhodněné skupiny

Pomoc pro Jitušku

Jituška se narodila dne 24.9.2018. Bylo to nečekaně předčasně již ve 24. týdnu těhotenství s porodní váhou 650 g a 28 cm. Šance na přežití měla velmi malé, ale Jituška chtěla bojovat a žít!

vybíráme od 18.11.2019

Pomoc pro Jitušku

Pojďme Jitušce společně pomoci a přispějme na zahřívací infračervenou desku s termostatem.
5 000 Kč

přispěl

1 člověk
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Jituška se narodila dne 24.9.2018. Bylo to nečekaně předčasně již ve 24. týdnu těhotenství s porodní váhou 650 g a 28 cm. Šance na přežití měla velmi malé, ale Jituška chtěla bojovat a žít! Většinu orgánů měla nedovyvinutých. Strávila v nemocnici 109 dní a poté byla propuštěna do domácí péče. Po dvou měsících prodělala rotavirovou infekci, při níž přestala dýchat a srdíčko jí přestalo tlouci. Rodičům trvalo dlouhé tři minuty, než ji opět oživili.

Retinopatie, u které hrozí nedonošeným dětem slepota, vymizela po 7 měsících života. Prodělané krvácení do mozku se jako zázrakem vstřebalo. U porodu jí praskla jedna plíce, čímž se stala těžkou astmatičkou. Inhalace a masáž hrudníčku je dennodenní činnost, která jí velice pomáhá. Má ovšem velmi špatnou termoregulaci, čímž jí hrozí podchlazení. Jelikož samotná speciální výživa, která je pro Jitušku nepostradatelná stojí 6.500 Kč měsíčně, nezbývají rodině peníze na infračervenou desku s termostatem, kterou by velmi potřebovali. Stojí 14.000 Kč.

Osudem zkoušené rodině již zemřela prvorozená dcera Sofie po komplikacích při porodu. Byly jí 4 roky. Dnes rodina s Jituškou a dvěma staršími dcerkami (Aničkou 6 let a Valerkou 4 roky) bydlí v obci Vysoká. Jituška má víc jak 1 rok a nehodlá nic vzdát! Pojďme jim společně pomoci a přispějme na výše zmíněnou zahřívací infračervenou desku s termostatem.

Děkujeme Vám za jakoukoli částku !!!

https://www.dobrasrdce.cz/inpage/jituska/


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu