Nadace Via


Filantropie a dobrovolnictví Regionální a komunitní rozvoj

10 korun denně...

Už 10 korunami denně pomůžete zvýšit důvěru mezi lidmi. Staňte se pravidelným dárcem Nadace Via a darujte 10 Kč denně na Čechy, kde je radost žít!

Darujte pravidelně 5, 10 nebo 20 Kč.

Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
I malá částka za den znamená opravdovou změnu. Nadace Via je financovaná výhradně z peněz individuálních a firemních dárců a také z výnosů nadačního jmění. 

  • Proto je pro nás důležitá důvěra lidí, kteří s námi zůstávají celá léta a desetiletí. 
  • I malý příspěvek v řádu 10 Kč za den znamená velkou změnu. 
  • Projekty, které podporujeme, jsou různě velké, ale u těch nejjednodušších stačí, když se složí 10 drobných dárců, jakým můžete být i Vy.
Také sníte o společnosti, kde většina lidí jedná svobodně, s odvahou, ale i zodpovědností za sebe a své okolí? Potom se připojte mezi  pravidelné dárce Nadace Via ještě dnes. Každý den, kapku po kapce... společně tvořme změnu v české společnosti v oblasti komunitního života a filantropie. 

Komunitní život v obci je postaven na vzájemnosti, svépomoci, diskusi a hledání toho co nás spojuje, ale také na konfliktu jako projevu přirozené různorodosti lidí a jejich zájmů. Podstatou komunitního života v obci je umění žít s druhými. Filantropie je projevem ohledu na druhé, je praktickým naplněním odpovědnosti za své okolí a za budoucnost, a také tím co přináší radost a smysl tomu, kdo daruje. Podstatou filantropie je umění dávat a dělit se.

Nadace Via tak v Česku otevírá cesty k umění žít spolu a umění darovat. Vaši důvěru v náš tým a naši práci přetavíme na větší důvěru mezi lidmi tím, že společně podpoříme další komunitní a filantropické projekty.

Naši pravidelní dárci 

Někteří naši pravidelní dárci jsou s námi pár let, jiní dokonce i více než deset. Za všechny jejich dary a především projevenou důvěru jim děkujeme. Některé z nich jsme oslovili s přáním, aby nám řekli, proč Nadaci Via věří a sdílíme jejich vzkazy.


Ladislav Hlavatý Nadaci Via posílá pravidelně 500 Kč už od roku 2010. Přispěl nám i mnoha nepravidelnými významnými dary, ale pravidelnou formou s námi nastřádal už 60 000 Kč. "Proč věřím Nadaci Via a proč ji podporuji? Především proto, že věřím jejímu poslání - posilovat mezilidské vztahy a budovat občanskou společnost. Myslím, že je to nejúčinnější způsob, jak bránit naši společnost před demagogy a nedemokratickými vlivy. V neposlední řadě pak také proto, že si myslím, že každý slušný člověk by měl věnovat několik procent svého příjmu na dobročinné účely, ať už jakékoliv."


Markéta Kunešová pracuje v Nadaci Via od roku 2009 a pár měsíců poté se stala i naší pravidelnou dárkyní. Posílá měsíčně 200 Kč a v úhrnu její pravidelné dary dosáhly částky 22 400 Kč. "Pro mě vždycky bylo a je důležité téma demokracie a dialogu. Sama vím, jak je občas těžké se domluvit i s těmi nejbližšími, jaké úsilí vyžaduje hledání toho, co nás spojuje. Ještě mám v živé paměti, jak jsem se cítila před rokem 89 a to hlavní pro mě vystihuje slovo "izolace". Proto jsem ráda, že nejen svou prací pro nadaci, ale i jako dárkyně mám příležitost přispívat na společnost, ve které si lidé budou navzájem víc věřit."
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu