Nadační fond PRAVDA O VODĚ


Legislativa a právní pomoc Lidská práva

Odpovědnost soudců, kteří rozhodují ve vodárenských kauzách

Vymahatelnost práva je jediná cesta jak vrátit priority lidí a zájmu státu do správy vody v ČR. Musí začít fungovat justice a odpovědnost soudců za práci, kterou odvádí. Slabá a nefunkční justice, znamená slabý stát, fungující jako koncernová kolonie. Pravomocné rozsudky, které nám dávají zapravdu po 17 letech, jsou důkaz, že česká justice je nefunkční. Nadační fond PRAVDA O VODĚ (NFPOV) odhalil, že někteří soudci umožňují průtahy, někdy dokonce jednají protiprávně a porušují ústavní právo občanů na spravedlivý proces. Cíl NFPOV je prosadit dodržování zákonů ve strategickém odvětví, ve kterém došlo k protiprávní instalaci koncernů mezi občany a vodu. V ČR schází peníze na řešení sucha i čistoty vody a přitom díky protiprávnímu jednání, koncerny 30 let posílají miliardy z toho, co lidé platí na své účty do zahraničí. Do je ve funkční demokracii nadále neakceptovatelné.

vybíráme od 14.10.2019

Vymahatelnost práva je podmínka svobodného státu

1 550 Kč

přispělo

5 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Ve funkčním státě nemá občan jinou cestu, jak bránit svá občanská práva (a tím právo na vodu je), než přes soudy.

Pokud nefungují soudy, je obrana vody a zájmů obyvatel i měst v ČR nemožná.

Nadační fond PRAVDA O VODĚ proto připravil projekt, který dokumentuje „práci“ soudkyně, která léta ovlivňuje život téměř 400.000 lidí.

Cíl je doložit její práci, odhalit její "kvalitu" na veřejnosti a tím spustit nápravu přes Ministerstvo spravedlnosti, které práci soudce prošetří a vyvede z toho odpovědnost daného soudce za pochybné jednání, který umožnil léta trvání protiprávního stavu.

Soudkyně nerespektuje tento protiprávní stav, který přitom konstatuje veřejně její kolega

 

Pochybné jednání soudce bude doloženo, popsáno a také reakce ministerstva a soudů budou ZDARMA přístupné na datovém portálu www.pravdaovode.cz v podobě datové žurnalistiky, v menu ROZSUDKY.

O projektu bude NFPOV během roku 2020 průběžně informovat na webu pravdaovode.cz  a ve  FB skupině VODA LIDEM

Projekt bude realizován v roce 2020, příprava na něj již běží. Náklady na zdokumentování, právní hodnocení a podněty na soudu a na Ministerstvo spravedlnosti, odhadujeme na 120-140 tis. Kč. Vycházíme ze zkušenosti s již realizovaným projektem - kauzou, jak se dostaly peněžní toky a miliardy z vody do rukou francouzského koncernu Veolia v Praze -   Pražské vodovody a kanalizace, a.s. Je ZDARMA přístupná zde PRAHA.

Úvoda toho o co jde: JUSTICE V TROSKÁCH 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Dekuji z a Vasi praci pro verejnost.

Zdena Luksová
500 Kč