Vzájemné soužití o.p.s.


Děti, mládež, rodina Sociálně znevýhodněné skupiny

Auto do Vánoc!

Pomozte nám pořídit auto, které pro chod organizace pracující s ohroženými dětmi a rodinami z vyloučených lokalit potřebujeme. Dosavadní auto naší organizace nám před měsícem definitivně vypovědělo službu. Auto využíváme k zásobování dětského tábora pořádaného pro děti z našich center, ale také ke každodenní práci v terénu a jakémukoli potřebnému zajišťování služeb mobilně.

vybíráme od 19.7.2019

Auto do Vánoc!

Pomozte nám pořídit auto, které pro chod organizace pracující s ohroženými dětmi a rodinami z vyloučených lokalit potřebujeme.
5 700 Kč
vybráno 7 % z 80 000 Kč

přispěli

4 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Lokalitu Hrušov postihly v roce 1997 masivní povodně, které se kromě tohoto obvodu Slezské části Ostravy dotkly také mnoha dalších míst v České republice, Slovensku i Rakousku. Dříve živá obec se tak stala neobyvatelnou.

Obyvatelé dodnes nesou následky ničivých povodní, které jim na dlouhou dobu vzaly veškerou chuť aktivně se zapojovat do přeměny svého sousedství. Situace se lehce změnila od té doby, co vzniklo Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež – komunitní centrum Hrušov, které alespoň části obyvatel – dětem a mládeži – nabídlo alternativní způsob trávení volného času.

Místní děti do center pravidelně docházejí a za odměnu jezdí na různé akce a výlety. Jednou ročně pro ně připravujeme i letní dětský tábor, ,,Tábor snů". Letní tábory pořádáme pravidelně již od samého začátku našeho působení, každý rok se odehraje v duchu jiného filmu, seriálu, pohádky nebo knížky. Letos bylo vybráno téma kouzelného světa Harryho Pottera. I zde jsme auto potřebovali, bohužel jsme však požadovanou částku vybrat nestihli. My to však nevzdáváme.



Kromě léta, kdy pořádáme tábor, potřebujeme být mobilní i po zbytek roku. Dosavadní auto nám před třemi měsíci vypovědělo službu - po více než deseti letech fungování a úctyhodných 428 443 najetých kilometrech, a to především na cestách pro humanitární pomoc, pro ohrožené děti na Slovensko či za jinou formou ochrany dětí v Moravskoslezském kraji i okolí.


Brzy budou Vánoce a s nimi související řada akcí, na nichž budeme muset být mobilní. Co teď?

Za jakýkoli příspěvek, který nám umožní financovat nového pomocníka k naší každodenní práci s ohroženými dětmi a rodinami, Vám za celou organizaci srdečně děkujeme!



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu