Nadace České spořitelny


Regionální a komunitní rozvoj

Dokážeme víc: Edukativní mobiliář do Přírodního parku Velkopopovicko

Pracujeme na mobiliáři v Přírodním parku Velkopopovicko. Kromě obnovy stolu s lavičkami u pivovarských studní ve Velkých Popovicích chceme doplnit edukativní mobiliář, který zábavnou formou přiblíží přírodu Velkopopovicka jak místní komunitě, tak návštěvníkům. Postavíme věž poznání, na které bude prezentována příroda Velkopopovicka. Podpořte náš záměr a pomozte nám obnovit mobiliář a vybavit místo zábavnými a edukativními prvky!

vybíráme od 15.7.2019
20 000 Kč
vybráno 67 % z 30 000 Kč

přispělo

11 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Zapsaný spolek Nové Habří sdružující komunitu občanů Velkých Popovic a okolí chce přimět občany a návštěvníky všech věkových kategorií k setkávání v obci a poznávání malebného okolí Přírodního parku Velkopopovicko. Spolek má záměr vybudovat interaktivní naučné prvky věnované přírodě Velkopopovicka (poznávání fauny i flóry) a dále obnovit odpočinkové místo u pivovarských studní u naučné stezky Krajinou barona Ringhoffera na okraji Přírodního parku.

Cílem je vytvořit prostředí pro komunitní setkávání (jarní "úklid Ladova kraje", Vánoční setkání a krmení lesní zvěře, a další), zázemí turistických pochodů (vede tudy tradiční Pochod krajinou barona Ringhoffera) a poznávacích vycházek. 

Projekt bude realizován v katastrálním území obce Velké Popovice, na okraji vstupu do Přírodního parku Velkopopovicko u pivovarských studní u zastávky naučné stezky Krajinou barona Ringhoffera na okraji lesa. Toto místo je pro mnoho návštěvníků první zastávkou při procházkách z Velkých Popovic do okolních lesů a je jednou ze zastávek při každoročním Pochodu krajinou barona Ringhoffera. Je také využíváno místní MŠ a zájmovými kroužky při pravidelných vycházkách do přírody.

Spolek Nové Habří, z.s. již realizoval například projekt obnovy zvonů  Kostela Panny Marie Sněžné ve Velkých Popovicích, nebo výstavbu workoutového hřiště ve Velkých Popovicích.

Projekt byl podpořen Českou spořitelnou, Nadací České spořitelny a Nadací Via v programu Dokážeme víc. Každou korunu, kterou darujete, nám Nadace České spořitelny zdvojnásobí až do výše 20 000 Kč!

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu