Sport 4 Help, z.s.


Lidé s postižením Sport a volný čas

Mechanický vozík pro Kačenku

Kátě je třicet let a od narození má dětskou mozkovou obrnu. Nemůže hýbat dolními končetinami a horními pouze omezeně. Pohybuje se na vozíku, ale to jí nebrání v tom, aby si užívala každý den plnými doušky a co to jen jde. Rádi bychom se pokusili nashromáždit finance na nový mechanický vozík pro Kačenku, aby se mohla i nadále věnovat sportovním aktivitám.

vybíráme od 27.6.2019

Pomozme Kačence být zase akční!

Rádi bychom se pokusili nashromáždit finance na nový mechanický vozík pro Kačenku, které náš zatím nereálný cíl posunou ke skutečné realitě. Děkujeme za každý příspěvek.
41 050 Kč
vybráno 51 % z 80 000 Kč

přispělo

53 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Kačenka pracuje jako švadlena v dílně Borůvka Praha o.p.s. a přes svůj handicap je ve svém volném čase velmi akční – jezdí na vodu (pozor! vody se docela bojí!), lyžuje, slaňuje mosty a zkouší spoustu dalších sportovních aktivit. A abychom vás nepřestali uvádět do úžasu, Káťa je také moc šikovná umělecky. Krásně vyšívá – obrázky, ubrusy, znamení zvěrokruhu, krásné sáčky na potraviny, do kterých si můžete nakoupit rohlíky nebo zeleninu.

S Káťou jsme se seznámili přes naši kamarádku Deni, když spolu děvčata podnikla dobrodružnou výpravu do Surf arény v Praze v rámci akce organizace Cesta za snem.

A protože nás oslovilo, jak statečný, poctivý a srdečný člověk Katka je, napadlo nás ji nabídnou pozici patrona v letošním ročníku Metrostav Handy Cyklo Maratonu 2019. Slovo dalo slovo a hned na první schůzce jsme si plácli! Káťa Šůlová je naše patronka a dokonce se s námi v rámci maratonu vydá fyzicky na cestu a bude vypomáhat s organizací a zásobováním a fanděním. Získali jsme novou kamarádku a moc se těšíme na všechny zážitky, které nás společně, a jak věříme nejen tento rok, potkají!

Při povídání a seznamování jsme také zjistili, s čím by Káťa nejvíce potřebovala pomoci. Ač se pohybuje převážně na elektrickém vozíku, který jí zajišťuje velikou samostatnost, občas se najdou momenty, kdy přijde na řadu užití vozíku mechanického. Hlavně u sportovních aktivit, kde vždy není snadný přístup a električák prostě není možné kvůli jeho váze přenášet. Současný mechanický vozík Kátě už dosluhuje a bude v nejbližších měsících potřebovat nový, aby mohla dále žít svůj život aktivně. Rádi bychom se tedy pokusili nashromáždit finance, které tento zatím nereálný cíl posunou ke skutečné realitě. 

Pokud budete chtít Kačence přispět nějakou korunku na její vysněný vozíček, můžete přispět zde na portálu Darujme a my všechny příspěvky Kačence s radostí předáme. Děkujeme moc!

Tým Sport 4 Help

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Ať to jezdí. 👍🏻

Pavel Pavlovský
200 Kč

Kačko posílám malý příspěvek a doufám že se ti korunky na nový vozík nastřádají rychle abys mohla jezdit jako drak! 🙂

Simona Dvořáková
200 Kč

Ať se brzy povede

Milena Bernášková
200 Kč

Jste super 👍

Alam Král
1 000 Kč

Ať se daří :-)

Ondřej Tesař
1 000 Kč

❤️❤️❤️

Magdalena Klappova

Přeju hodně kilometrů 😀

Pavla Mojžíšová

Ať to sviští Káťo 😉

Lukáš Hazda

Kačenko, přeji ti hodně šťastných kilometrů s novým vozíkem a hlavně spoustu krásný zážitků. Věra Sotonová

vera sotonova
1 000 Kč