Barevný svět dětí, z. s.


Děti, mládež, rodina

VíkendOFFky pro ohrožené děti

VíkendOFFky jsou o poznávání, hře, kamarádství a sdílení pozitivních zážitků. Různorodé víkendové akce pro děti, které to v životě neměly a stále nemají lehké, stavíme již od roku 2015 na zážitkové pedagogice a znalosti specifik naší cílové skupiny, což jsou děti ohrožené ústavní výchovou, děti v pěstounské péči a jejich sourozenci. Bez kvalitního týmu mladých vedoucích bychom to nikdy nedokázali. A právě na jejich práci půjde Váš příspěvek. Děkujeme!

vybíráme od 6.6.2019

VíkendOFFky pro ohrožené děti

Bez kvalitního týmu mladých vedoucích bychom nebyli nikdy schopní VíkendOFFky pořádat. Děkujeme za Váš příspěvek na jejich práci!
558 Kč

přispěl

1 člověk
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
VíkendOFFky jsou jedním z pilířů Barevného světa dětí. Posláním projektu je pravidelnými různorodými aktivitami podporovat identitu a zdravé sebevědomí dětí, které to v životě neměly a nemají lehké. Ohrožené děti, zvláště pak ty vyrůstající v náhradní rodinné péči, mají své specifické potřeby. Trpí poruchami attachmentu, různými komplikovanými zdravotními či pedagogicko - psychologickými diagnózami. A nejen ti, kteří vyrůstají u svých prarodičů (což je v Česku nejčastější forma pěstounské péče), jsou často ostrakizováni svými vrstevníky, nebo se naopak pasují do role vůdců až agresorů.

Jelikož se všemi aktivitami snažíme působit preventivně, vyšli jsme před lety vstříc poptávce našich klientů – zvláště pak samotných dětí, po víkendovém speciálním volnočasovém programu. VíkendOFFky stojí hlavně na zážitkové pedagogice a znalosti specifik naší cílové skupiny – dětí ohrožených ústavní výchovou, dětí svěřených do péče pěstounů, biologických dětí pěstounů. Naši vedoucí s dětmi rozvíjejí jejich sociální a komunikační dovednosti a podporují je v aktivním přístupu k životu (sport, příroda, ochrana životního prostředí, kultura atd.). Navíc to, co si na VíkendOFFkách děti zažijí a vyzkouší, si nesou dále do svého každodenního života a pomáhá jim to zvládat lépe zátěžové situace.


www.barevnysvetdeti.cz
facebook.com/barevnysvetdetios
instagram.com/barevnysvetdeti
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Doufám, že těch pár stovek pomůže na dobrou věc. Bůh vám žehnej.

Anonymní Dárce
558 Kč