Nadace Via


Filantropie a dobrovolnictví

Dobro-druzi: Benefiční jahodový jarmark

Vítkovi je 16 let. Má svalovou dystrofii, která mu bere hodně energie a sil. V naší škole mu pomáhá asistentka pedagoga. Žije s maminkou. Na tuto nemoc zatím neexistuje zatím žádný lék. Ozdravné pobyty a preparáty z alternativní medicíny, jsou jedinými prostředky, které Vítka udržují v „ kondici“. Ty však zatím nemůžou být hrazeny zdravotní pojišťovnou. Proto se snažíme všemi možnými prostředky dopomoci Vítkovi i jeho mamince jejich nelehký životní osud ulehčit. Vítek se velmi snaží v životě sám obstát (letošní rok se Vítek dostal na SUPŠKV obor fotografie a multimedia), a proto si myslíme, že si to zaslouží. Pomůžete Vítkovi a jeho mamince s námi?

vybíráme od 27.5.2019
38 200 Kč
vybráno 191 % z 20 000 Kč

přispělo

42 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Jsme zástupci žákovského parlamentu ZŠ Karlovy Vary, Truhlářská 19, p.o. Organizujeme akce nejen pro naše spolužáky, ale také pro rodiče i ostatní občany našeho města. Pravidelně se účastníme setkání s primátorem našeho města, kde aktivně vystupujeme s návrhy a připomínkami na zlepšení podmínek pro občany našeho města, navštěvujeme domov důchodců, oslavujeme významná výročí, organizujeme pracovní dílničky pro nejmenší, organizujeme charitativní sbírky, jejichž výtěžek pravidelně věnujeme na nějakou dobročinnou sbírku. Letošní rok jsme se rozhodli pomoci našemu spolužákovi Vítkovi.
Vítek se narodil jako zdravé dítě. Ve 3 letech se u něho začaly projevovat potíže s chůzí. Po sérii různých vyšetřeních byla jeho mamince sdělena diagnóza – SVALOVÁ DYSTROFIE. Je to nemoc, která způsobuje postupné ochabování všech svalů a končící upoutáním na invalidní vozík. Od této chvíle se jejich společný život velmi změnil – začal se ve všem, co dělali, podřizovat snaze udržet Vítka v co nejlepší možné kondici jak fyzické, tak i psychické. 
Vítek každým rokem jezdí do lázní na komplexní ozdravný pobyt. Během roku chodí pravidelně na rehabilitace a se spolkem SK Kontakt  Karlovy Vary plave, účastní se různých závodů tělesně postižených plavců a plaveckých soustředění.

 Největším Vítkovým koníčkem je ale fotografování. Přihlásil se ke studiu na zdejší SUPŠKV obor fotografie a multimedia a byl přijat. Fotografování mu umožňuje seberealizaci a poskytuje mu množství zážitků. Vítek velmi obdivuje adrenalinové sporty. Ty si ale bohužel vzhledem ke svému hendikepu nemůže aktivně dopřát. Ale díky svému zájmu o fotografování může i on sám aktivně prožívat to napětí ze sportů, které tak obdivuje. Nejvíce ho zaujal skateboarding. To je také jeho velká láska. Sleduje "skejťáky", jejich módu i originální vybavení jejich „prkna“. Má rád jejich styl a všímá si všech novinek, která se v tomto sportu objeví. Má ale rád i ostatní adrenalinové sporty - sjíždění na kolech s kopce- downhill, downtown. 
Ale Vítek rád fotografuje i přírodu a zvířata. Pokud mu to zdravotní stav dovolí, chodí na výlety a přitom fotografuje. Na oblíbené lokality se vrací v různou dobu, aby zachytil, jak se ono místo mění.
 Jeho nemoc mu však bere hodně energie a sil. Přesto se Vítek snaží dělat vše naplno. Proto všichni doufáme, že se brzy na jeho nemoc najde lék. Zatím mu částečně pomáhají preparáty z alternativní medicíny, které mu zčásti doplňují energii. Tyto preparáty ale bohužel nejsou hrazeny žádnou zdravotní pojišťovnou, a proto je musí maminka hradit sama.
Chceme Vítkovi udělat radost. V letošním školním roce pořádá naše škola benefiční akci s názvem „ Jahodový jarmark“. Ta se uskuteční 13.6.2019 od 14. hod do 17. hod v prostorách ZŠ Truhlářská K.Vary. Akce se účastní žáci naší školy. Každá ze tříd se zde prezentuje prodejními výrobky žáků i jejich rodičů. Akce je vždy hojně navštěvována širokou veřejností. 
V letošním školním roce jsme se rozhodli věnovat vybrané finanční prostředky Vítkovi, který bude mít možnost jich využít právě na koupi léčebných preparátů, ozdravného pobytu u moře, kompenzačních pomůcek, nebo na fotografické vybavení.


Všichni jste srdečně zváni!!!!!
Zapojte se i Vy. Všem děkujeme. Žákovský parlament ZŠ Karlovy Vary, Truhlářská 19,p.o.
Každý dar se počítá a dokonce násobí!!!!! 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

At se zamer povede!

Jan Kropacek
500 Kč

Jiří Majoroš - dar, hodně stěstí.

Jiří Majoroš
700 Kč

Vítku, přeji ti hodně sil a smekám před prací žákovského parlamentu.

Filip Kaas

Milý Vítku, ať Ti tato alespoň malá měsíční částka přispěje k splnění nějakého Tvého přání.
S láskou Tvoje učitelka ze školky Renata ❤️

Renáta Záhorská
300 Kč

Držím palce, ať vyberete vše potřebné. Víťu znám a těším se, až u nás bude mít svou autorskou výstavu fotografií.

Zdeněk Krejsa
1 145 Kč

Vážím si dětí ze ZŠ K.Vary, že pomáhají kamarádovi.

Marcela Kafkova
500 Kč