Nevypusť Duši, z. s.


Osvěta a poskytování informací Zdraví

Nepanikař a nevypusť duši

Nepanikař je první česká aplikace, která poskytne zdarma rychlou psychologickou pomoc. Pro telefony s operačním systémem Android je již k dispozici, pomozte nám ji dostat i k uživatelům iOS!

vybíráme od 27.3.2019
13 650 Kč
vybráno 182 % z 7 500 Kč

přispělo

66 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Nevypusť duši je nezisková organizace, která se nebojí mluvit o duševním zdraví a ukazuje, jak o něj pečovat. Veřejnou dárcovskou výzvou jsme se rozhodli podpořit rozšíření první české aplikace, která poskytuje zdarma rychlou psychologickou pomoc. Aplikace Nepanikař je nyní k dispozici pro telefony s operačním systémem Android, ale stále chybí uživatelům iOS.

Jeden rok v App Store, tedy v online obchodu s aplikacemi společnosti Apple, stojí 99 amerických dolarů, tedy zhruba 2 300 Kč. Chtěli bychom v App Store zabezpečit aplikaci Nepanikař místo na první 3 roky a vy nám s tím můžete pomoct!

Duševní onemocnění potká někdy během života každého čtvrtého z nás. Úzkosti a deprese patří mezi nejčastější psychiatrické diagnózy. A právě na pomoc lidem, kteří tyto potíže zažívají, se zaměřuje aplikace Nepanikař.

Co je Nepanikař?

Nepanikař je aplikace, která má pět základních modulů: deprese, úzkost/panika, sebepoškozování, myšlenky na sebevraždu a kontakty na odbornou pomoc. Byla vyvinuta mladým studentským týmem s odborným přispěním psychologů a psychiatrů.

  • Modul DEPRESE zahrnuje funkci „CO MI MŮŽE POMOCI“, „PLÁNOVÁNÍ AKTIVIT“ a „CO MĚ POTĚŠILO“.

  • Modul ÚZKOST/PANIKA má za úkol pomoci uživateli rychle překonat pocity úzkosti nebo panickou ataku. Nabízí dva druhy „DECHOVÝCH CVIČENÍ“, “POČÍTÁNÍ” a další tipy, “CO DĚLAT PŘI ÚZKOSTI“.

  • Modul CHCI SI UBLÍŽIT se snaží odvést pozornost psyč od myšlenek na sebepoškozování. Nabízí „DECHOVÁ CVIČENÍ“ a v části „CO MI MŮŽE POMOCI“ jsou k dispozici osvědčené rady, kterými se může uživatel inspirovat.

  • V modulu MYŠLENKY NA SEBEVRAŽDU jsou k dispozici činnosti, které by mohly myšlenkám na sebevraždu pomoci předejít nebo přinejmenším alespoň přesvědčit uživatele o hodnotě jeho života. Jedná se o “ZÁCHRANNÝ PLÁN”, který si uživatel sám vytvoří.

  • V posledním modulu „KONTAKTY NA POMOC“ najde uživatel telefonní čísla s možností přímého telefonování na záchrannou službu, tísňové volání, linku bezpečí a krizová centra a dále kontakty na krizová po celé ČR. Pro případ, že by uživatel raději upřednostnil kontakt bez mluvení, může si v aplikaci otevřít seznam internetových stránek na chat krizových center.

Co se stane, když vybereme více peněz?

Všechny prostředky, které nevyužijeme na uvedení aplikace Nepanikař do App Store, použijeme na nový program Nevypusť duši pro učitele, který mimo jiné učí pedagogy, jak nevypustit duši a jak pracovat s tématem duševního zdraví a onemocnění ve třídě. Jednou z aplikací, které v tomto programu chceme učitelům doporučovat, je právě Nepanikař.


www.nevypustdusi.cz | play.google.com/nepanikar | facebook.com/nevypustdusi
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Super projekt! Díky za něj.

Tomáš Patera

Jsem rada, ze vznikaji takove projekty a tesi me, ze se muzu podilet na jejich uvedeni do praxe. Dekuji.

Eva Šitavancová
200 Kč

Díky. Skvělý nápad.

Zdenka Chotěborská
200 Kč

Poslano, fandim Vam, myslim, ze to ma smysl.✌️🤞✊

Jan Juklíček
200 Kč

Děkuji , že pomáháte.

Zuzana Stupkova
50 Kč

:-)

Jakub Farský
200 Kč

Skvělý projekt :-)

Lada Farská
200 Kč

Má to smysl. <3

Hana Kanisová
100 Kč