Sport 4 Help, z.s.


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Věruška na cestě k moři za lepší imunitou

Věruška je dnes šestiletá holčička, která se od narození potýká se spoustou zdravotních problémů. Downův syndrom, vážně nemocné srdíčko, centrální koordinační porucha, potíže se sluchem, onemocnění leukémií, epileptické záchvaty. Společným snem této holčičky a její maminky Pavlínky je dvoutýdenní cesta za blahodárným mořským vzduchem, který by pomohl Věrušce zlepšit její imunitu. Peníze na pobyt už se podařilo nashromáždit prostřednictvím jedné firmy. Ale stále ještě chybí menší částka, ze které by rodina dokázala uhradit nějaké to jídlo, místní dopravu u moře v Itálii a také vstup na památky v okolí a drobné dětské atrakce, které Věrušce rozzáří oči a zabaví jí.

vybíráme od 21.3.2019

Věruška na cestě k moři za lepší imunitou

Finanční náklady na čtrnáctidenní pobyt na pobřeží v Lido Di Jesolo nedaleko Benátek jsou pokryty. Pojďme se společně pokusit vybrat obnos, který zastřeší nějaké to jídlo, místní dopravu v Itálii a také vstup na památky v okolí a drobné dětské atrakce, které Věrušce rozzáří oči a zabaví jí. Počítá se každá drobná korunka, žádný obnos není směšný a má svou vysokou hodnotu. Cesta proběhne už v červnu 2019! Děkujeme za vaše zapojení a pomoc!
18 550 Kč

přispělo

46 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
O Věrušku se její maminka stará sama, od rána do večera a často i v průběhu noci. Velkou část dne děvčata věnují tělesnému cvičení a procvičování obličejových svalů a svalů v ústech, docházejí na rehabilitace a jiné další terapie, které holčičce pomáhají v rozvoji fyzickém i mentálním.

Dámy jsou však sehraný pár, potýkají se s každodenními těžkostmi s odhodláním a humorem sobě vlastním. Váží si každého společného dne a snaží se z něj udělat nezapomenutelný zážitek pro sebe i všechny lidi, které na své cestě životem potkají. Kdo z nás, kteří nemáme takové veliké životní starosti, něco takového dokáže?

Velikým společným snem maminky Pavlínky a její dcerky je dvoutýdenní cesta za blahodárným mořským vzduchem, který by pomohl Věrušce zlepšit její imunitu. Díky hodným lidem a organizaci Splněná dětská přání se již před rokem podařila malinká třídenní ochutnávka toho, co by si rodina toto léto přála prožít naplno – cestu za italským sluníčkem a slanou mořskou vodou na delší dobu.

A sen to nemusí být marný! I tento rok už se našli lidé a firmy, kteří pomohli tuto cestu dostat do reálných obrysů. Podařilo se nashromáždit finanční obnos na uhrazení čtrnáctidenního pobytu na pobřeží v Lido Di Jesolo nedaleko Benátek. Ale stále ještě chybí menší částka, ze které by Pavlínka s Věruškou dokázaly uhradit nějaké to jídlo, místní dopravu v Itálii a také vstup na památky v okolí a drobné dětské atrakce, které Věrušce rozzáří oči a zabaví jí.

A s touto poslední částí bychom moc rádi pomohli my. Víme, že si všichni potřebujeme jednou za čas odpočinout od pracovních povinností a stereotypu běžných dní, že máme touhu vyrazit na neznámá místa a načerpat energii z neobvyklých zážitků. Víme, jak i takový krátký odpočinek dokáže pomoci člověku zvednout hlavu a zase jít s nově nalezenou silou dál. A chtěli bychom něco takového pomoci dopřát alespoň jednou i Pavlínce a Věrušce.

Pojďme se společně pokusit vybrat obnos, který zastřeší právě tuto část vysněné holčičí cesty, která proběhne už v červnu 2019. Počítá se každá drobná korunka, žádný obnos není směšný a má svou vysokou hodnotu.

Děkujeme za vaše zapojení a pomoc!

Tým Sport 4 Help

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (1)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Dnes jsme předaly Pavlínce a Věrušce penízky, které jste věnovali prostřednictvím portálu Darujme na jejich cestu k moři. Vybralo se úžasných 18.550 Kč!! Moc děkujeme všem, kteří jste pomohli a umožnili tak holkám si jejich nadcházející zaslouženou dovolenou pořádně užít.


Holky z basketbalového týmu naší milé dobrovolnice Denisky ještě Věrušce navíc koupily nějaké hračky a oblečky, které jí udělají u moře radost.



A reakce maminky Pavlínky:

Dnes na nás v Praze na Hlavním nádraží čekaly 3 krásné a usměvavé “sudičky”. Přinesly od dobrých lidiček velký dárek – korunky, abychom s Věruškou na ozdravném výletě u moře měly nějakou tu korunku k dobru a mohly užít pobyt naplno a né jen celé dny nečinně lenošit u moře :-). Plánuji spoustu výletů po okolí a akcí,které se budou Věrušce na mořském vzduchu snad líbit. A díky VÁM všem bude náš pobyt určitě pestrý. Věřím,že si vše Věruška užije a třeba se i něčemu přiučí. Také jsme dostaly krásné dárečky a většinu z nich jsem už přibalila do kufru :-). Pošleme děkovné fotečky až z Itálie :-). Z celého srdíčka bych ráda poděkovala úplně všem,kteří tuto akci organizovali, všem dobrým lidem, kteří nám tuto cestu přejí a samozřejmě úplně nejvíce VŠEM, kteří nám přispěli. JSTE BÁJEČNÍ !!! MOC A MOC DĚKUJEME !!!

Založení projektu