NADACE LEONTINKA


Lidé s postižením Sport a volný čas

Perníček Vltava Run pomůže malým zrakově postiženým sportovcům

Cesta zrakově postižených (ZP) dětí ke sportu je složitější než u zdravých dětí, strach rodičů ze zranění a neúspěchu často sportovní aktivity dětí velmi omezuje. Naštěstí v ČR funguje celkem 6 speciálních škol pro ZP a prostřednictvím Speciálně pedagogických center se ke sportu dostanou i děti integrované v běžných ZŠ. Nadace Leontinka pravidelně podporuje letní sportovní tábor pro ZP žáky 1. stupně ZŠ, kde si mohou děti bezpečně vyzkoušet atletiku, tandemovou cyklistiku, showdown, goalball a plavání a vybrat si ten "svůj" sport.

vybíráme od 5.3.2019
15 680 Kč
vybráno 20 % z 80 000 Kč

přispělo

18 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Štafeta zrakově postižených běžců a trasérů Nadace Leontinka se letos již popáté postaví na start dálkového běžeckého závodu Vltava Run. Tento úžasný a mimořádně náročný závod se díky podpoře pořadatelského týmu Vltava Run stal nedílnou součástí sportovního programu běžců z Leontinky a také letos budou členy našeho týmu sportovci, kteří svou lásku k pohybu získali již v dětském věku.
Moc nás těší podpora vás, zdravých účastníků Vltava Run, kterou po celé ty roky cítíme na startu, na trati i v cíli a rádi bychom tuto pozitivní energii posunuli ještě o kousek dál.

Pojďte s námi podpořit týdenní sportovní soustředění pro děti ze speciálních škol pro zrakově postižené a pro ZP děti integrované do běžných škol. 

Zakoupením perníčku "Nadace Leontinka na Vltava Run 2019" pomůžete dětem vyzkoušet si v rámci soustředění pod vedením zkušených trenérů různé sporty. Cílem je vyvolat v dětech nadšení pro aktivní trávení volného času sportem tak, aby si pak dále ke sportu hledaly samy cestu, ať již v oddíle, škole neboť třeba jen v rodině. 
Možná se mezi dětmi objeví noví talentovaní sportovci, se kterými se v budoucnu setkáte na trati Vltava Run nebo třeba na paralympijských hrách...

Perníček je domácí ruční výroby, velmi chutný, průměr perníčku je 9 cm. Objednat si můžete jen jeden perníček nebo sadu 12ti kusů pro váš tým. Perníčky budou připravené k vyzvednutí v cíli závodu. 

Všem mlsalům s dobrým srdcem děkujeme a přejeme povedený závod
Vltava Run 2019 a dobrou chuť!

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Těšíme se na Vás na trati VlatavaRun2019 :))) máte náš obrovský obdiv. Už teď jste vítězové 🥇

Veronika Kaslova
1 000 Kč