Úsměvy - spolek pro pomoc lidem s Downovým syndromem a jejich rodinám


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Podpora spolku Úsměvy

Jsme rodičovská organizace založená v roce 2006. Podporujeme lidi s Downovým syndromem a jejich rodiny a seznamujeme veřejnost s jejich radostmi i potřebami. Pomáháme rodinám s novorozenci, s dětmi předškolního a školního věku, s teenagery i dospěláky. Organizujeme setkávání, terapie, volnočasové aktivity. Pořádáme osvětové akce. Váš dar pomůže zabezpečit činnost našeho spolku.

Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Úsměvy fungují jako svépomocný dobrovolnický spolek. Provázíme rodiny od narození dítěte přes první slova a krůčky, do školky, do školy a dále do života. Těsně po narození pomáháme rodičům vyrovnat se s novou situací, přijmout svoje dítě s Downovým syndromem, naučit se o ně pečovat a komunikovat s okolím. V batolecím věku pomáhají naše terapie rozvoje řeči a myšlení. V předškolním a školním věku se děti v rámci terapií soustředí na přípravu do školy. Při volnočasových aktivitách rozvíjíme hudební, pohybové, výtvarné či herecké nadání lidí s DS. Pořádáme také přednášky a semináře na témata, která rodiče potřebují.
Naší filozofií je podpora rodiny jako celku a její fungování v rámci přirozené komunity, proto jsou na naše setkávání zváni i širší rodinní příslušníci nebo rodinní přátelé a kamarádi.
Věnujeme se také osvětové činnosti – seznamujeme veřejnost s životem, schopnostmi a potřebami lidí s DS. Spolupracujeme s Divadlem Aldente, členy hereckého souboru jsou i herci s DS.
Naše nezisková organizace se postupně rozrostla, v současnosti máme 56 členských rodin z Jihomoravského kraje, Zlínského kraje a kraje Vysočina, naše aktivity navštěvují i rodiny ze vzdálenějšího Olomouckého kraje. Jsme financovaní z darů, dotací a z členských příspěvků. Některé aktivity se daří zajišťovat na profesionální bázi, jiné zůstávají na bázi dobrovolnické. Váš finanční dar pomůže zajistit stabilitu naší organizace.
https://www.facebook.com/spolekusmevy/
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Hodně úsměvů všem dobrým lidem 😊

Andrea Grosmanová
500 Kč

Ať vše stále zvládáte s úsměvem 😀

Andrea Grosmanová

At se v neděli všichni dobře bavíte a moc dekuji pořadatelům za uskutečnění takových důležitých projektu! :)

Petra Šujanová

Ku prospěchu dětí s Downovým syndromem

Jana Vrbková
1 000 Kč

Etika on run

Jan Pekař
100 Kč

Přejeme krásné a radostné chvíle nejen v čase adventním. Karin s rodinou

Dárce

Krásná práce, mate velká srdce.

Vita Dembinny

Zdravíme ÚSMĚVY ❤️ Mrázkovi

Kateřina Mrázková
1 000 Kč

Velké díky všem, kteří jsou ochotní pomáhat !

Lukáš Hruban
300 Kč

Startovné Etika on run ;-)

Štěpán Vinkler
1 000 Kč