Nadace České spořitelny


Humanitární pomoc Sociálně znevýhodněné skupiny

TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA 2019 - Každá koruna pomáhá

UŽ 19 LET STOJÍME PO BOKU TŘÍKRÁLOVÉ SBÍRKY. Sbírku organizuje Charita Česká republika a Nadace České spořitelny spolu s Českou spořitelnou jsou partnery sbírky po celou dobu od jejího vzniku v r. 2000. V loňském roce sbírka pokořila rekordní hranici 116 milionů korun. Pomůžete nám tento rekord letos překonat? Váš dar zdvojnásobíme z Nadace České spořitelny!

vybíráme od 1.1.2019

Každou korunu, kterou darujete, zdvojnásobujeme!

69 336 Kč

přispělo

80 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Tříkrálová sbírka je pro všechny lidi dobré vůle jedinečnou příležitostí začít nový rok dobrým skutkem a pomoct těm nejpotřebnějším. Principem sbírky je unikátní "řetězec solidarity" štědrých dárců, dětských koledníků - dobrovolníků, jejich vstřícných rodičů, vedoucích skupin a koordinátorů, ochotných obecních úředníků, pokladních České spořitelny...  Řetězec solidarity , který vede k těm, kteří se bez pomoci druhých neobejdou.
Tříkrálová sbírka je největší sbírka, která probíhá na celém území ČR. Její výtěžek se rozděluje podle přesných pravidel. 65 % výtěžku zůstává v regionu, kde byly peníze vykoledovány a podpoří projekty místních Charit, 15 % podpoří projekty diecézních charit, 10 % je věnováno na humanitární pomoc a spolupráci v zahraničí, 5 % na podporu projektů Charity ČR, 5 % pokryje dle zákona režii sbírky. Do sbírky se zapojují tisíce dobrovolníků – koledníků po celé republice, především děti ze škol, farností a oddílů mládeže.
Potkávat se s nimi budete moct od 1. do 14. ledna 2019.

Poprvé v novodobé historii uspořádali dobročinnou sbírku spojenou s koledováním v olomoucké arcidiecézi. V roce 2000 tady koledníci vyrazili do ulic na základě staré lidové tradice, která má svůj původ až ve středověku, kdy se ve městech a na vsích hrávaly hry s biblickou tematikou. Vyprávělo se v nich také o mudrcích z dalekého východu a o tom, jak se přišli poklonit novorozenému Ježíškovi do Betléma. V západní liturgické tradici je svátek Tří králů ztotožněn se slavností Zjevení Páně a církev jej na západě i východě slaví 6. ledna. K tomuto dni se také váže tradiční koledování, kdy zejména chudé děti chodily po domech oblečené za Tři krále s betlémskou hvězdou, zpívaly koledu a posvěcenou křídou psaly nad dveře domů K + M + B + s příslušným letopočtem. Dostaly za to vždy něco k jídlu nebo drobnou almužnu. Česká charita dala tříkrálovému koledovaní nový rozměr a smysl a  od roku 2001 se díky ní i díky štědrosti všech dárců a dobrovolníků koná Tříkrálová sbírka pravidelně na území celé České republiky.
PŘIDEJTE SE I VY!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Hodně štěstí

Dana Malenínská
300 Kč

Dobrý nápad

Alena Gavurová
300 Kč

👏 3 👑 .

Nataša Kovaříková
300 Kč

Přispívat by měl každý.

Petra Horová
300 Kč

..každá koruna pomáhá..

Drahomíra Šebestová
100 Kč

Když jsem doma a přijdou,ráda dám pokaždé. Bohužel jsem na chaloupce,tak ráda přispěji takto. Děkuji za tuto možnost. I.P.

Ivana Poulíčková
300 Kč

Je skvělé, že člověk má možnost jednoduše přispět potřebným. Děkuji za to organizátorům!

Kateřina Neuvirt Vaňková
250 Kč

Díky za další fajn CSR aktivitu

Miloslav Tuček