Centrum pro rodinu a sociální péči


Senioři

Pomozte nám pomáhat

Pomozte nám pomáhat. Protože bez vás to nedokážeme. Protože podpořením naší služby podporujeme naše vlastní, předešlé generace.

vybíráme od 12.12.2018

Pomozte nám pomáhat

Pomozte nám pomáhat. Protože bez vás to nedokážeme. Protože podpořením naší služby podporujeme naše vlastní, předešlé generace.
2 500 Kč

přispělo

5 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!


Pomozte nám pomáhat! Děláte to i pro sebe.

Představte si, že jste v důchodovém věku. Spadáte do „kategorie senior“, váš životní partner už vás navždy opustil a rodina má permanentně nedostatek času. Vaše zdravotní, nebo pohybové možnosti jsou omezené, nechcete nikoho obtěžovat, ale kompletní samostatnost je pro vás stále obtížnější. Přesto milujete svůj domov a rádi byste v něm co nejdéle zůstali, pokud možno. Děsí vás podobná představa?

Stáří se nemusíte bát

Minimálně pokud v něm nejste sami. A to nemusíte být ani v případě, že nemáte vlastní rodinu a vaši přátelé zpravidla sami potřebují podporu. Jsme tu totiž my, Centrum pro rodinu a sociální péči. Jsme tu od toho, abychom vám pomáhali necítit se osamělí. Abychom vás podpořili ve vašem rozhodnutí zůstat samostatní, ve vlastním domově. Abyste nebyli izolovaní, měli dostatek vhodných aktivit, které vás udržují v dobré kondici a informací, které vám pomáhají efektivně řešit možné životní problémy.

Pomozte nám pomáhat

Pomozte nám pomáhat! Protože bez vás to nedokážeme. Protože podpořením této služby podporujeme naše vlastní, předešlé generace. A v neposlední řadě, protože investice do spokojených seniorů je investice do nás samotných. Stáří se nevyhne nikomu z nás. Ale můžeme jej prožívat spokojeně, šťastně a aktivně, ve vlastním domově – tak dlouho, dokud je to jen možné.

Co přesně podpoříte vaší účastí

Služba Bok po boku je služba seniorům, která probíhá formou individuální terénní práce. Je určena těm seniorům, kteří se cítí osamělí a potřebují pomoc z důvodu fyzického nebo psychického omezení, z důvodu sociální izolace nebo ekonomického důvodu. Cílem služby je zmírňovat možné riziko izolace a samoty, a tím napomáhat kvalitně prožívat stáří, udržovat míru soběstačnosti a samostatnosti, posilovat a udržovat fyzickou a psychickou kondici a podporovat co nejdelší setrvání seniorů v jejich přirozeném prostředí.
Podaří-li se nám kupříkladu vybrat částku 75 000 Kč,  dokážeme v průběhu roku zajistit 330 individuálních návštěv seniorů, tedy 500 hodin společně stráveného času. 500 hodin, po které senioři nebudou sami.

Jakým způsobem to probíhá

Individuální, osobní formou návštěv terénního pracovníka. Povídáme si o různých tématech, zařazujeme vhodné, pohybové aktivity pro seniory a cvičení paměti, soustředění, nebo tvořivosti. Další důležitou součástí péče je i předávání užitečných informací, tipů, nebo doporučení, která pomáhají s řešením eventuálních problémů. Služba celkově podporuje aktivní život seniorů. Usiluje o to, aby mohli senioři prožívat své stáří aktivně, radostně a co nejdéle mohli setrvat ve svém přirozeném domácím prostředí.

Kdo jsou naši pracovníci

Naši terénní pracovníci jsou pečlivě vybírání skrze výběrová řízení, při kterých klademe důraz především na adekvátní vzdělání a pozitivní vztah k seniorům. V praxi mohou pomáhat seniorům také při vyřizování nákupů, pochůzek na úřadech, u lékaře a tak podobně. Hlavním smyslem je trávit efektivní čas se seniory, povídat si, věnovat se drobným aktivitám na podporu fyzického i psychického zdraví.  

O naší organizaci

Centrum pro rodinu a sociální péči v Brně je nezisková organizace, která již od roku 1992 nabízí rodinám volnočasové, vzdělávací a poradenské programy a podporu v obtížných životních situacích. Zřizovatelem CRSP je Biskupství brněnské.
Chceme, aby se Centrum pro rodinu a sociální péči stalo místem, kam budou lidé s důvěrou přicházet hledat podporu a inspiraci pro spokojený rodinný život. Naše programy jsou určeny dětem, dospívajícím, snoubencům, rodičům, ženám, úplným i neúplným rodinám. Věnujeme se pěstounským rodinám, seniorům i odborné veřejnosti. 

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Hodně štěstí !

Eva Hudečková