Nadace Via


Regionální a komunitní rozvoj

Živá komunita: Recyklošití a Sousedská dílna

Podpořte projekt, který dává společným setkáním a tvoření další smysl. Výrobky, které společnými silami vyrábíme, pomáhají ostatním v našem okolí. Myslíme na životní prostředí – snažíme se na výrobu použít materiály, které by jinak již neměly využití. Myslíme na vytváření fungujícího společenství v naší obci – kde jinde můžete lépe poznat souseda, než při řešení technického provedení hračky či jiné pomůcky. Navíc obdarovaní ušetří své finance, které by vynaložili na koupi věcí, které jim můžeme snadno vyrobit. Potkat se se sousedy, popovídat si, něco se naučit a při tom udělat něco pro druhé to je Recyklošití a Sousedská dílna.

vybíráme od 27.11.2018
7 310 Kč
vybráno 18 % z 40 000 Kč

přispělo

17 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Pojďte do toho s námi a přispějte na realizaci našeho projektu. Každá koruna od Vás pomůže dvakrát! Nadace Via Váš dar zdvojnásobí a to až do celkové výše 20 000 Kč. Děkujeme!

Kde všude již naše výrobky dělají radost?
Sovičky a hmatové hračky používají v DC Strančice. Zahradní hry, dřevěná pexesa, míčky s rolničkou a magnetické obrázky používají specialisté rané péče ze SPC EDA z.ú. při práci s dětmi se zrakovým a kombinovaným postižením. Srdíčka, čichové pexeso a obrázkové kostky potěšily klienty v Alzheimer home Pyšely. V Dětském domově si místní děti i pro sebe vyrobily látková srdíčka, škrabošky, hrací kostky, letní lyže, zahradní domino a Mölkky.

Díky Vaší podpoře potěšíme i další.
Čemu pomohou Vaše příspěvky?
Koupíme další vybavení „pojízdné dílny“, které je možné zapůjčit pro účely komunitní výroby i do dalších obcí. Pozveme lektory, řemeslníky a odborníky, kteří Vám na setkáních představí a naučí zajímavé techniky. Pořídíme materiál na výrobu dalších hraček a pomůcek například barvy, laky, spojovací materiál, jehly, nitě, rolničky, výplně hraček a další. A také odměníme práci dobrovolníků, jejichž pomoci si velice vážíme.
Za uplynulý rok se nám společně podařilo urazit pořádný kus cesty. Uspořádali jsme pro vás Veřejná čtení, kurz šití na stroji i seminář o trénování paměti. Jsme moc rádi, že nám vyjadřujete svou důvěru tím, že navštěvujete naše akce a svůj volný čas věnujete pro dobrou věc. 

Chcete-li nás podpořit i jinak, přispějte nám finančně. 

Projekt byl podpořen Nadací Via v programu Živá komunita. Každou korunu, kterou darujete, nám Nadace Via zdvojnásobí až do výše 20 000 Kč. Děkujeme!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkuji za pytlíky. jsou moc krásné a určitě je bohatě využijeme ... nechť vás neopouští kreativní nálada. :)

Lucie Vlachová
240 Kč

Ať se daří propojovat i nadále! Kopu zdaru ;)

Barbora Kunclová

Další úspěšné projekty v roce 2019.

Alena Hrušková
1 100 Kč