NADACE LEONTINKA


Lidé s postižením Sport a volný čas

Pomoz Markovi stát se IronManem

Vidí na 10 % jednoho oka. Přesto je to samostatný kluk a nadějný sportovec, který chce dokázat velkou věc: jako první člověk se zrakovým handicapem na světě se nominovat na mistrovství světa na Havaji!

2 322 Kč

přispělo

7 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
"To nejhorší, co můžeš postiženému udělat, je lítost. Chci si to na férovku rozdat se zdravými závodníky a inspirovat i ostatní, že to jde," říká Marek. A jak Máru vidí olympijský vítěz David Svoboda?
Extrémní triatlonový závod IronMan na Havaji absolvují jen ti nejlepší sportovci světa. Oproti Markovi mají ale jednu výhodu: vidí. "Abych s nimi mohl poměřit síly, budu muset se svým trasérem zdolat 4 km plavání, 180 km na kole a 42 km běhu, a to v časovém limitu pod 9 hodin," říká téměř nevidomý Marek.
"Budu trénovat 5-6 hodin denně, šest dní v týdnu. Cyklistický trenažér zvládám sám, ale v bazénu a při běhu potřebuju někoho, kdo se stane mýma druhýma očima. Naštěstí mám kolem sebe spoustu skvělých lidí, kteří mi pomáhají."
Proč Marek potřebuje Tvoji pomoc?
"I když pracuji jako masér a osobní trenér, můj sen to bohužel finančně nepokryje. Musím si zaplatit pronájem dráhy v bazénu, trenéra, startovné na nominačních závodech, cestovné, ubytování...  Budu proto vděčný každému, kdo moje úsilí podpoří a posune mě k tomu, že to dokážu!"
Za Nadaci Leontinka děkujeme všem, kdo pomáhají nevidomým plnit si sny <3
Celý příběh Marka: https://1url.cz/@Markuvpribeh
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Hodne stesti Marku!

Alena Lhotakova
1 000 Kč