Nadace České spořitelny


Senioři Zdraví

Darujme pocit jistoty a bezpečí

Tísňová péče umožňuje zdravotně postiženým lidem a seniorům ve vysokém věku prožít svůj život důstojně a v jejich vlastním prostředí – doma. Za 20 let fungování ochránila životy tisíců seniorů v celém Česku. Měsíční náklady na zajištění přivolání pomoci tísňovým tlačítkem představují 400 korun. Aby mohla tuto službu v následujícím roce poskytnout i těm, kteří si ji nemohou dovolit, potřebuje do konce roku 2018 získat ještě 200 tisíc korun.

vybíráme od 20.11.2018
Váš dar 800 korun umožní zajistit tísňové tlačítko konkrétnímu seniorovi nebo seniorce na dva měsíce. Velmi nám pomůže i menší dar - za 400 korun dokážeme darovat pocit bezpečí na 1 měsíc, za 200 korun na 14 dní.
36 800 Kč

přispělo

25 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Dle sčítání lidu žije v domácnostech v České republice půl milionů seniorů o samotě. Babičky a dědečkové jsou neodmyslitelnou součástí společnosti a my chceme, s Vaší pomocí, těmto lidem zajistit pocit bezpečí a jistoty
Starší lidé se běžně dostávají do situace, kdy si potřebují přivolat pomoc. Upadnou například v koupelně, a protože nikdo není na blízku a nemají po ruce mobilní telefon, nedokáží si přivolat pomoc. V takových situacích jim může tísňové tlačítko zachránit život, stačí, aby ho stiskli na svém náramku. Služba funguje jako alarm, který vyšle signál dispečinku a Život 90 k němu vyšle okamžitou pomoc. Každý klient tak může žít v klidu u sebe doma s vědomím, že je pomoc na cestě - kdykoli, ve dne i v noci.
Tísňová péče je víc než standardní služba. Se seniory je v kontaktu každý týden. Ti, kteří žijí o samotě se těší, až jim pracovníci dispečinku zavolají a zeptají se jich, jak se mají a co je ten den zrovna těší. A v den narozenin jim nikdy nezapomenou popřát.



Pojďme společně darovat seniorům k Vánocům pocit bezpečí a jistoty!
Nadace České spořitelny, která stála u zrodu Tísňové péče a podporuje ji dodnes, každý Váš dar zdvojnásobí. Třeba to bude právě Váš dar, který bez nadsázky zachrání něčí život.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkuju všem, kterým není osud našich babiček a dědečků lhostejný a kteří se snaží, aby mohli trávit svůj život tam, kde to znají a cítí se dobře a bezpečně.

Petr Novotný
10 000 Kč