Unie porodních asistentek


Děti, mládež, rodina Zdraví

Kde je moje porodní asistentka?

Chceme, aby každá žena, která si to přeje, mohla mít u porodu svoji porodní asistentku! Chceme vytvořit a provozovat webovou stránku, díky které budou moci těhotné ženy aktivně oslovovat zodpovědné instituce a úřady v případě, že nesehnaly v blízkosti svého bydliště porodní asistentku. Nová webová stránka "Kde je moje porodní asistentka" nám všem poskytne potřebná data k co nejrychlejšímu zlepšení.

vybíráme od 3.11.2018

Podpořte dostupnost porodních asistentek!

Pomáháte těhotným ženám najít potřebnou podporu v těhotenství, při porodu a v šestinedělí!
93 150 Kč

přispělo

99 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Unie porodních asistentek dlouhodobě pracuje na zvýšení dostupnosti komunitních porodních asistentek.
Komunitních porodních asistentek je zejména v některých krajích nedostatek (např. Karlovarský kraj, Vysočina, Zlínský nebo Liberecký kraj).
Rozhodli jsme se proto vytvořit webovou stránku, na které těhotné ženy najdou kontakt na porodní asistentky podle krajů a místa svého bydliště. V případě, že dostupnou porodní asistentku nenajdou, budou mít možnost na této webové stránce aktivně oslovit zodpovědné úřady a instituce. Těmi jsou například Ministerstvo zdravotnictví, Krajský úřad a pojišťovny. Poskytneme tak rodinám příležitost, aby mohly svůj problém s nedostupností péče porodní asistentky aktivně řešit.

Součástí webových stránek bude také dotazník, který nám později umožní zmapovat, na kterých místech České republiky porodní asistentky opravdu chybí a jak velká je po nich poptávka. Tím získáme potřebná a relevantní data pro prosazování Vašich práv.

Podpořte nás, ať jsme více slyšet!

Vaše finanční podpora bude využita na koordinátorku sběru dat, na práci programátorů, grafiků a copywriterů, kteří budou webovou stránku a dotazník vytvářet. Dále ji využijeme na výzkum, zapojené odborníky a odbornice.

Děkujeme, že nám dáváte možnost něco změnit! ♥

Informace o tom, v čem spočívá práce komunitních porodních asistentek naleznete
ZDE.

Letos nás podpořil
Ivo Bystričan, nezávislý producent, filmař a lektor. Jeho výzvu nalezneteZDE.



Díky Vám jsme v minulosti vytvořili: 



  • Gravidimetr 
          Gravidimetr je zdravotní pomůcka, která slouží porodním asistentkám a těhotným ženám k určení stádia a dne těhotenství. Obsahuje informace o tvaru dělohy,  doporučený harmonogram vyšetření, tabulku fyziologických hodnot krevního obrazu, aj. 





  • Video: Rodím, mám práva



  • Stránky Spolecnekporodu.cz, kde naleznete plno informací, videí, mapu porodních asistentek  a naši online poradnu...


A je toho mnohem víc...
Naši práci můžete sledovat na našich webových stránkách
www.unipa.cz

Díky, že jste s námi!




Finanční prostředky přijaté po ukončení tohoto projektu budou Unií porodních asistentek využity na aktivity směřující k podpoře porodních asistentek/ oboru porodní asistence.


Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (1)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Ma to smysl

Jiří Kupšovský

Držím palce. Myslím si, ženám by mělo být umožněno přivést děti na svět tam, kde chtějí, a v přítomnosti těch, jež si přejí, a mělo by to být základní právo. Nechápu, jak je možné, že domácí porody s asistentkou v českém zdravotnictví nejsou podporovány, když dle statistik z jiných zemí a WHO se ukazuje, že nejsou nebezpečnější. Je to celé smutný a zamotaný příběh. Každý by se o něj měl zajímat, sice každý nerodí, ale určitě se narodil :)

Hana C
300 Kč

... Kéž by bylo vice PA, držím Vám palce☺️

Marie Chvatalova

Děkuji a přeji hodně sil do Vaší práce a poklidný předvánoční čas prožitý se svými nejbližšími.
Blanka, por.as.

Blanka Čermáková
500 Kč

Skvely napad, vzpominam kolik hledani to dalo mne ...

Marcela Halamíková Pálková
300 Kč

Skvělý projekt! Držím palce a děkuji za Vaši práci.

Aneta Majerčíková

Díky vám jsem obě své dcerky odnosila, porodila, opečovávala a kojila v naprostém klidu, bezpečí a respektujícím prostředí. Díky za vaši podporu a za to, co děláte.

Kateřina Švidrnochová

Při plánování porodu jsem poznala úžasnou porodní asistentku, která byla u porodu naší dcerky. Ale je z velké dálky. Bylo by pro mě fajn,kdybych se mohla obrátit i na někoho z mého okolí.

Eva Coufalova

Super! Diky za vasi praci

Hana Holcmanova