Nevypusť Duši, z. s.


Vzdělávání a výzkum Zdraví

Daruj duševní pohodu

Darujte duševní pohodu a naučte s námi děti i dospělé pečovat o vlastní duševní zdraví a vyhledat pomoc v případě nouze. Podpořte naše programy Duševní zdravovědy a umožněte našim lektorům vyjet do škol, knihoven a kulturních center a šířit osvětu a prevenci v oblasti duševního zdraví a onemocnění.

vybíráme od 10.10.2018

Chci darovat duševní pohodu!

34 676 Kč

přispělo

25 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Jsme Nevypusť duši, tým mladých psychologů, lékářů, neurovědců a studentů těchto oborů. Zároveň mají někteří z nás osobní zkušenost s duševním onemocněním v mladém věku.

Nebojíme se mluvit o duševním zdraví a ukazujeme, jak o něj pečovat.


Našimi programy pro středoškoláky prošlo již více než 1200 dětí. Pečovat o vlastní duševní pohodu jsme naučili i více než 1000 dospělých. Podpořte i vy naše programy Duševní zdravovědy pro středoškoláky a veřejnost a darujte duševní pohodu. Naše aktivity už dříve podpořila například Gabriela Koukalová a Konto Bariéry.

Možná nás znáte hlavně z onlinu, ale pronikli jsme už i do offline světa – vyvinuli jsme unikátní workshop Duševní zdravovědy pro studenty středních škol, zaměřený na osvětu a prevenci v oblasti duševního zdraví. Máme za sebou dva roky ve školách, více než 1200 studentů z různých koutů republiky prošlo naším programem a získali jsme záštitu z nejvyšších postů Ministerstva zdravotnictví. Trénujeme nové lektory a připravujeme i workshopy pro učitele.
Ve zpětných vazbách z pilotních workshopů u středoškoláků zaznělo mimo jiné i to, že už konečně ví, kde vyhledat pomoc. Z našich dotazníků totiž vyplynulo, že až 48 % teenagerů nevědělo nebo si nebylo jisto, kam by se v případě psychických obtíží měli obrátit.

  • 300 Kč zajistí pětihodinový osvětový, sebepoznávací a preventivní program pro jednoho středoškoláka.
  • 1 500 Kč umožní 5 hodin duševní zdravovědy pěti žákům.
  • 9 000 Kč postačí na jednu třídu, 2 lektory a 5 hodin osvěty.
Vaše příspěvky pomohou k tomu, abychom vyškolili lektory, dopravili je do škol a vytiskli třeba kartičky první pomoci nebo manuály pro blízké. Našim lektorům a koordinátorům můžeme díky vaší pomoci zajistit i odbornou supervizi, aby sami nevypustili duši a mohli se i nadále zlepšovat v tom, co dělají tak dobře a celou svou duší. Umožníte nám se více profesionalizovat a vyvíjet třeba právě workshopy pro učitele.


www.nevypustdusi.cz | facebook.com/nevypustdusi | @nevypustdusi | #nevypustdusi
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

🦄🦄

Petr Rubáček

pro 5 žáků, aby pochopili život a to, že škola je do něj nepřipraví :-)

Judita Revallo
1 500 Kč

Dar co dává smysl:) Jen tak dál a ať se Vám daří.

Chadi Moussawi
1 000 Kč

Ať se daří.

Barbora

Metanoia drzi palce!!!

kristina fingerland
6 776 Kč

Vďaka.

: )