Nadace Via


Regionální a komunitní rozvoj

Živá komunita: Všichni zpátky do ulic

V Praci u Brna budujeme už třetím rokem se sousedy a lidmi z okolí multifunkční park na místě bývalé skládky. Toto místo ožívá a je otevřené pro všechny. Teď bychom zde rádi vysadili lípy a topoly a založili trávníky. Přidejte se k nám a přispějte na zvelebení tohoto úžasného místa.

vybíráme od 22.9.2018

Přispějte na zvelebení společného parku v Praci.

41 202 Kč
vybráno 165 % z 25 000 Kč

přispělo

48 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Již třetím rokem pracujeme v Praci u Brna na výstavbě multifunkčního parku. Začalo to tak nevinně postavením slalomu z kusů dřeva. Zájem dětí byl nevídaný. Tak se stalo, že bez příspěvků a dotací s podporou pár lidí, začalo budování tohoto víceúčelového areálu. Na místě bývalé skládky a plochy zarostlé náletovými křovinami začaly vznikat první desítky metrů dráhy pro kola. První překážky, terénní nerovnosti. Toto místo začalo ožívat. Od capartů v plínkách, kteří střídavě šplhali a kutáleli se z překážek, přes děti a dospělé, kterým to nedalo nezkusiti svůj um. 
Desítky, dnes už možná stovky brigádnických hodin, přemýšlení, shánění a tvorby, se nám zhmotnilo v „bikepark“ pro širokou veřejnost s vyrůstajícím běžeckým okruhem, vznikajícím antukovým hřištěm.

Peníze, které společně vybereme použijeme na nákup lip, topolů a trávníku. Lípy budou vytvářet stín, abychom mohli park využívat v teplých dnech a zároveň ochraní nově zakládané trávníky. Dále plánujeme znovu vysadit topoly, které byly vykáceny a tvořily větrolam.



Kdo jsme?

Tři lidé, kteří se potkali na jedné cestě a zjistili, že mají stejný cíl, který povýšili na společný. Příroda a lidé. Není nám lhostejno ani jedno. Chceme dostat lidi do přírody a přírodu blíže k lidem. Chceme lidi sblížit právě v přírodě. Naše snaha se zhmotňuje v projektu, jehož výsledkem má být vybudování multifunkčního parku, který umožní sblížení generací. Richard rodák z Prace u Brna. Markéta a Adam rodáci z Prahy. Všichni tři účastníci vytrvalostních ultramaratonů bez zabezpečení.  "Pokud máme přírodu, máme život a každý kousek nově vznikající je šancí pro jeho zkvalitnění." Takto svoji snahu vnímáme.

Projekt byl podpořen Nadací Via v programu Živá komunita. Každou korunu, kterou darujete Nadace Via zdvojnásobí až do výše 20 000 Kč!

Snažíme se lidi motivovat a ukázat jim smysl práce na společné věci. Věříme, že to, co si lidé sami vybudují, nezničí a naopak se sem budou rádi vracet a šířit tuto myšlenku dál.

Podpořte zvelebení místa, které slouží nám všem. 

Sbírku zahájíme 22. 9. na cyklistickém zavodě Pratecké hrby a končíme 13. 10. ve 12:00, kdy doběhne poslední závodník Pratecké těžké hodiny. Obě akce proběhnou v "našem" areálu a na obě vás srdečně zveme.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Zdravím, dávej, dávej.... 😀

Jakub Sojka
300 Kč

Od příznivců Zelené lípy :-)

David Sojka
8 341 Kč

Vaše práce je obdivuhodná , proto rádi posíláme příspěvek na dokončení akce. J.M. +P.D

Dušák Josef

At to roste!

Dárce

Hodně sil! :)

Vladimír Marvan
100 Kč

Pro dobrou věc :-)

Michaela Kupčíková
200 Kč