POST BELLUM


Lidská práva

Pro svobodu

Za vaši a naši svobodu! Podpořme ruské občany zatčené na Rudém náměstí! Zaplaťme za ně soudní pokutu.

vybíráme od 10.9.2018
294 712 Kč

přispělo

638 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Video ze zatýkání

Během pietní připomínky demonstrace "Osmi statečných" na Rudém náměstí proti okupaci Československa v roce 1968, která se konala 25. srpna 2018 v Moskvě, byli zatčeni Sergej Šarov-Delone (bratranec účastníka protestu v roce 1968 Vadima Delona), liberální politik Leonid Gozman a Anna Krasovická (vnučka další účastnice demonstrace Natalje Gorbaněvské). Nyní je čeká soud a pokuta.

Pomozme jim! Tito lidé dali najevo, že jim jejich a naše svoboda není lhostejná, že nerezignovali a nezapomínají. Dejme jim i my najevo, že si toho vážíme! Pomozme jim zaplatit pokutu, která jim hrozí, případně podpořme další svobodomyslné ruské občany ve stejné situaci.

Peníze, které zde vybereme, poslouží na právní pomoc a pokutu zatčených. Cílem sbírky je vybrat aspoň 30 000 Kč, což je maximální částka, kterou jim může udělit soud. Ale složme se na víc! Dohodli jsme se s nimi, že peníze, které jim předáme, poslouží i dalším, kteří jsou v Rusku trestně stíháni za to, že veřejně projevili svobodný názor. 

Moc děkujeme!

Aktualita, 10. 9. 2018, 11:28
Ani ne hodinu trvalo vybrat 30 tisíc Kč. Moc děkujeme! Prosíme, pokračujme, šiřme sbírku dál. Každá koruna navíc půjde politickým vězňům v Ruské federaci a lidem nuceným platit pokuty za svobodné vyjádření názoru či jinak postižených z politických důvodů. Moc si této vaší solidarity vážíme. Je to nádherné a skutečně povzbuzující gesto. Sbírka potrvá do 10. října 2018.

Aktualita, 20. 9. 2018, 16:21
Soud v Moskvě nařídil zničit transparent Za vaši a naši svobodu 
U Tverského obvodního soudu v Moskvě byla včera 19. 9. 2018 odsouzena trojice účastníků pietní připomínky demonstrace „Osmi statečných“ za účast na nelegální demonstraci. Soud účastníkům nařídil zaplatit pokutu a úřadům zničit transparent se sloganem „Za vaši a naši svobodu“.  Anna Krasovická byla odsouzena k pokutě 15 000 Rublů, Sergej Šarov-Delone a Leonid Gozman k 20 000 Rublů. „Měla jsem velikou trému. Šla jsem k soudu poprvé. Když se mě soudce ptal, tak jsem vše odkývala. Sergej a Leonid byli bojovní. Proto asi taky dostali vyšší pokutu,“ sdělila dnes Anna Krasovická Adamu Hradilkovi, který je s protestujícími v kontaktu. Právní zástupci „moskevské trojice“ se proti rozsudku odvolali. Trojice je nesmírně dojata naší solidární sbírkou, kterou si přeje věnovat sdružení Memorial poskytující právní a finanční pomoc pronásledovaným z politických důvodů.

Aktualita, 10. 10. 2018, 14:15
Děkujeme za podporu, sbírka je ukončena
Zveme Vás na setkání Kolegia Paměti národa, které se koná v pondělí 26. listopadu od 18.30 hod. v Galerii v Paláci Lucerna, Praha 1. Přivítáme na něm Annu Krasovickou, jednu ze zatčených na pietní připomínce demonstrace "Osmi statečných" 25. srpna 2018 v Moskvě a Grigorije Ochotina z lidsko-právní sekce ruské organizace Memorial, sdružení OVD Info. Během večera jim předáme výtěžek z této veřejné sbírky. Peníze jsou určeny nejen na pokuty výše uvedených (Sergeje Šarova-Delone, Leonida Gozmana a Anny Krasovické), ale prostřednictvím organizace Memorial i na podporu dalších lidí pronásledovaných v současnosti v Rusku z politických důvodů. Děkujeme.


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Víc hrdinů jako jste vy.

Dekujeme !!!
200 Kč

V ulici trpěly pahýly stromů
hleděly na střely v průčelích domů
a křičely na lidi
Pamatuj...
a křičely na lidi
Pamatuj!
(Karel Kryl)

Miroslav Velič
500 Kč

Držím palce! Tomki

Tomki Němec

Rusko si výběrem pokut snaží zlepšit neutěšenou ekonomickou situaci :)

Dárce

Děkuji za vaši pomoc pronásledovaným lidem.

Barbara Tranová

Vážím se odvážných lidí.

Pavel Pokorny
200 Kč

Dobra prace

Přemysl Fialka
200 Kč

Sám svobody kdo hoden, svobodu zná vážiti každou,
ten kdo do pout jímá otroky, sám je otrok.

sundialer
1 968 Kč

Díky!

Boris Barak Selinger
1 000 Kč

Díky za vaši odvahu.

Martin Holeček
500 Kč