Nadace Via


Filantropie a dobrovolnictví Kultura, umění a historie

Cena Via Bona

Již 21 let udělujeme Cenu Via Bona, pomocí které zviditelňujeme a oceňujeme inspirativní filantropické příběhy v Česku. Přispíváme k šíření myšlenky dobra, k jejímu proměňování ve skutky a ke zvyšování důvěry mezi lidmi. Vydáte se s námi na dobrou cestu?

Chcete pomoci šířit příběhy dobra? Přispějte na Via Bonu.

Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

Znáte lidi, kteří umějí podat pomocnou ruku? Pomáhají ke zlepšení života kolem sebe? Darují pro dobrou věc svou energii, odhodlání, volný čas nebo peníze? My v Nadaci Via takové lidi vyhledáváme a už přes 20 let oceňujeme Cenou Via Bona. Oceňte je s námi i Vy. 

Za své cesty proti bolesti získal Cenu Via Bona mladý srdcař Milan Dzuriak


Ve svých devatenácti letech vyhrával Milan jeden závod ve skoku do výšky za druhým a měl našlápnuto k úspěšné kariéře profesionálního sportovce. V téže době mu lékaři diagnostikovali vrozenou vadu kyčlí, která ukončila jeho sportovní naděje. Milan se však rozhodl se svou bolestí poprat tím, že bude pomáhat a plnit sny ostatním.

Po tom, co jsem musel se sportem skončit, jsem se cítil hrozně méněcenný. Postupně jsem ale zjistil, že tím můj život nekončí. Plnit sny druhým je krásná věc – nejvíc mě baví dětem a mladým lidem s postižením ukázat, že handicapem život nekončí. Aneb jak bych svými slovy řekl já: Od nemocného kluka, který si už nikdy své sny nesplní, pro nemocné děti, které ještě své sny mohou zažít.   – Milan
 
  • Cenou Via Bona zviditelňujeme téma dárcovství a filantropie, vyzdvihujeme a šíříme jednotlivé příběhy dobročinnosti.
  • Ukazujeme nové trendy i možné cesty všem současným i potencionálním filantropům. 
  • Díky Ceně Via Bona se každý rok spoustu lidí dozví, že filantropie není filatelie, a že filantropem se může stát každý z nás. 
  • Díky medializaci v rámci Ceny Via Bona se nominovaným daří lépe získávat finanční prostředky a rozšiřovat dopad jejich činnosti. 
Dosud bylo uděleno 930 nominací a oceněno 127 jednotlivců, kolektivů i firem, kteří pomohli šířit příběhy dobra v České republice. Vy je teď můžete podpořit s námi. Přispějte na organizaci výjimečného večera pro výjimečné lidi.

Udělením a předáním Ceny Via Bona máme možnost poděkovat výjimečným lidem, kteří nezištně pomáhají druhým.


Darování může být součástí života každého z nás.  

Podpořte s námi tuto krásnou událost a mimořádné lidi. 


 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu