Nadace Via


Regionální a komunitní rozvoj

Živá komunita: Coworkingové centrum Český Těšín

Chceme vytvořit v Českém Těšíně coworkingové centrum pro tvořivé a aktivní lidi, kteří potřebují levné a kvalitní zázemí pro své aktivity a činnost.

vybíráme od 22.8.2018
20 739 Kč
vybráno 104 % z 20 000 Kč

přispělo

27 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Coworkingové centrum bude sloužit širokému spektru uživatelů: drobní podnikatelé (živnostníci, freelanceři, OSVČ), neziskovky, studenti, maminky na mateřské, nezaměstnaní, senioři. Chceme nabídnout nejen kancelářský prostor za nízkou cenu, ale především podporovat místní komunitu lidí, která bydlí v Českém Těšíně a okolí, chce zde žít, pracovat a rozvíjet své aktivity a zájmy. Program a tématika aktivit coworkingového centra bude zaměřená na potřeby jednotlivých komunit v regionu Těšínského Slezska. Chceme se aktivně podílet na řešení problémů (dluhy, pracovní flexibilita, příležitosti pro maminky, odliv mladých lidí do velkých měst apod.), a zároveň chceme podněcovat občanskou angažovanost místních, podporovat aktivity a nápady lidí pro zlepšení svého okolí - nabídneme místo pro diskusi a zázemí (právní a administrativní podpora apod.).
Cíle projektu: 

- otevření Coworkingového centra (rekonstrukce prostor)

- podpora drobného podnikání v Českém Těšín

- organizace workshopu a seminářů výše uvedená témata

- vytvoření kvalitního zázemí pro cílovou skupinu

- finanční samostatnost projektu (aby byl dlouhodobě udržitelný z provozu bez dotací)
Projekt byl podpořen Nadací Via v programu Živá komunita. Nadace Via nám pak jako bonus přidá ke každé koruně korunu další. Maximálně však do výše 20 000 Kč! 

Děkujeme za podporu!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Díky všem lidem, co tento projekt podporují nejenom finančně ale hlavně desítky hodin bez nároku na honorář za svoji práci. S vámi bude Těšín zase více k Těšení se .... :)

Milan Bláha
500 Kč

Powodzynio!

Chester
500 Kč

skvělý nápad!

Dárce
100 Kč

Super inicjatywa, tak trzymać! Hodně štěstí :)

Dárce
1 000 Kč