Nadace Via


Kultura, umění a historie Regionální a komunitní rozvoj

Živá komunita: Grafický lis na dosah

ART-TELLier je volné sdružení osob se zájmem o umění a kulturu užívající prostory ateliéru Stanislava Štěpa, který je otevřený pro každého a skladu antikvariátu Abnormalizace, v bývalém obchodě s textilem na návsi v Cerekvici nad Bystřicí. Pořádáme nekomerční akce jako workshopy, vernisáže, sázení jarních cibulovin apod. Chtěli jsme dát naší společné činnosti novou dynamiku a po roční zkušenosti se zapůjčeným velkým grafickým lisem (satynýrkou) se ukázalo, že je to věc za kterou budou lidé přicházet ze širokého okolí, amatéři, profesionálové, muži, ženy, děti, staří, mladí, chudí, bohatí ... a tisknout linoryty, suché jehly, přírodniny, soutisky, abstrakce ... na papír, trička, tašky ...

vybíráme od 16.8.2018
10 000 Kč
vybráno 111 % z 9 000 Kč

přispělo

23 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Kdo a s kým?

Jako neformální skupina jsme se přihlásili do programu Živá komunita s poměrně netradičním projektem Setkávání u lisu, jehož cílem je dát možnost  bezplatně pracovat s lisem co nejvíce lidem, a to nejen v ateliéru, ale také jeho půjčováním na akce pro veřejnost (pořádané místními spolky, MŠ a ZŠ Cerekvice nad Bystřicí, obcí, podnikateli atd.). Můžeme se pak  radovat ze společné tvorby, vzájemně se poznávat a inspirovat.
Za kolik? 

Projekt byl podpořen Nadací Via v programu Živá komunita s přispěním Nadace JABLOTRON a NET4GAS ve zkrácené výši 37 700 Kč. To proto, abychom dali možnost participovat dalším lidem a naučili se získávat peníze na další aktivity. K získání grafického lisu s tiskovou deskou 60 x 100 cm, filcem a stolem (se kterým se bude i převážet), potřebujeme vybrat ještě 9 000 Kč. Nadace Via nám pak jako bonus přidá ke každé koruně korunu další, tj. min. dalších 9 000 Kč. Maximálně však do výše 20 000 Kč! Za tuto podporu budeme moci nakoupit další rydla, barvy, papíry apod.
Moc děkujeme Vám všem, kteří nám pomáháte!

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Miroslav Baláš prostřednictvím prostředníka - Děkujeme!

Miroslav Baláš
300 Kč

Rádi podpoříme dobrou věc,obzvlášť týká-li se rozvoje našich dětí.


Ilona Půhoná
200 Kč

Dar na grafický lis do Cerekvice nad bystřicí. Ať se daří!

Jarmila Gregorová
300 Kč

Stará hospoda Chotěborky přeje, ať se zadaří.

Zdena Urbanová

Ať se daří!

Josef Beránek
200 Kč

Hodně štěstí ART-TELLieru!!!

Kocifajová Iveta
200 Kč

Doufám, že dílko se podaří :)

Dárce

Hodně zdaru!

Dárce