Nadace Via


Regionální a komunitní rozvoj

Místo, kde žijeme: "Amfiteátr v Josefově" aneb jak oživit centrum malé obce

V malé obci Josefov na okraji sokolovské hnědouhelné pánve se místní občané pustili do tvorby společného veřejného prostranství. V centru obce budují nové zázemí pro kulturní akce a místo setkávání pro malé i velké. Přejí si tak oživit centrální část obce a vytvořit něco zajímavého a nového. Vznikla tak myšlenka tzv. ,,Živého Amfiteátru“ s dřevěným altánem, hracími prvky pro děti, ohništěm, dalším posezením a příjemným parčíkem.

vybíráme od 23.7.2018

Podpořte vybudování veřejného prostranství v obci Josefov

Pomozte vzniku tzv. ,,Živého Amfiteátru“ s dřevěným altánem, hracími prvky pro děti, ohništěm, dalším posezením a příjemným parčíkem.
5 100 Kč
vybráno 5 % z 100 000 Kč

přispělo

8 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

V oživeném prostoru v centrální části obce by se v budoucnu lidé mohli scházet při kulturních akcích, oslavách, na letním kině, ale i jen tak si posedět. Velkou část prací provedou občané formou společných brigád.

Projekt společně budovaného veřejného prostranství podpořila Nadace Via i samotná obec. V celkovém rozpočtu komunitního projektu nějaké finance ještě schází. Vybrané příspěvky by pomohly zaplatit především materiál na realizaci, kamenné bloky, dřevo, krytinu či mobiliář.

Všem sympatizantům vesnického života a dárcům velmi děkujeme.





Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu