Nadace ADRA - adventistická nadace pro pomoc a rozvoj


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Pomoc pro dvojčátka Pavcových

Čtyřletá dvojčata dostala do vínku vážné zdravotní problémy, takže nesedí ani nechodí a potřebují celodenní péči. Rodiče chtějí dcerkám umožnit u nás nejúčinnější terapii -neurorehabilitaci, kterou však zdravotní pojišťovny nehradí. Jeden pobyt přitom pro obě holčičky stojí 66 000 Kč a měl by být ročně absolvován čtyřikrát. Na další terapie včetně hipoterapie je třeba našetřit dalších 120 000 Kč ročně.

vybíráme od 10.7.2018
500 Kč

přispěli

2 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Karolínka a Rozárka z Kladenska se od předčasného narození perou s celou řadou těžkých zdravotních problémů. Vedle dětské mozkové obrny (Karolínka má diagnostikovanou triparézu, Rozárka kvadruparézu) jsou to další vážná postižení a přidružené diagnózy. Ačkoliv prognózy lékařů nebyly příznivé, rodiče to nevzdali a snažili se od počátku umožnit dcerkám absolvovat potřebnou léčbu. Holčičky se snaží, ale stále nesedí ani nechodí, mají problémy s jemnou motorikou a musí být krmeny. Péče o dcerky je tak časově, psychicky i fyzicky náročná, že musel otec přerušit zaměstnání a pomáhat mamince.

Aby se dvojčátka posouvala dál, potřebovala by co nejčastěji (4 krát ročně) absolvovat neurorehabilitaci. Tu však zdravotní pojišťovny nehradí. Jeden pobyt přitom stojí pro obě 66 000 Kč. To, že tato terapie holčičkám pomáhá, se projevilo i tak, že mohou již navštěvovat denní stacionář. Radují se, když se tam něčemu novému naučí a milují zvířátka. Tatínek se proto mohl po několika letech vrátit do zaměstnání. Maminka Leona nám napsala: „Věřte, že kdyby mohla láska a víra léčit, že bychom se my, jako rodiče, naše rodina, přátelé rozdali do posledního kousku, jen aby holčičky mohly žít lepší život, radovat se třeba i jen z maličkostí jako ostatní zdravé děti v tomto věku a třeba se i jednou postavit na vlastní nohy a udělat pár krůčků…“.
 
Zapojte se do pomoci těmto dvojčatům. Své dary můžete posílat též bankovním převodem na sbírkový účet 57333375/0300, v. s. 249. Děkujeme vám. V tom případě se Váš dar nezobrazí zde, ale bude dle bankovního výpisu zaúčtován k danému variabilnímu symbolu.
 
Nadace ADRA podporuje Karolínku s Rozárkou od července 2018; aktualizace informací: prosinec 2019.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu