ŽIVOT 90, z.ú.


Lidé s postižením Senioři

POMOC JE NA CESTĚ

Čtyři slova, která potřebuje slyšet každý člověk v nouzi. Život 90 poskytuje péči a okamžitou pomoc seniorům a lidem se zdravotním postižením žijícím ve svých domovech, kde tráví většinu času sami. Naše tísňové tlačítko je dokáže spojit s nonstop dispečinkem ve chvíli, kdy se ocitnou v tísni (upadnou, jsou zranění, bojí se), a pomocí dalšího zařízení v bytě s nimi pak komunikuje naše operátorka. Život 90 nezajišťuje jen technické vybavení pro krizové situace, provozuje i nepřetržitý dispečink, který se v případě tísňového signálu s klientem dokáže okamžitě spojit, promluvit s ním nebo jej právě ujistit, že je pomoc na cestě. Právě tuto informaci potřebují naši klienti nejčastěji v extrémně stresujících momentech slyšet. Díky nám je tak účinná pomoc opravdu na cestě.

POMOC JE NA CESTĚ

Čtyři slova, která potřebuje slyšet každý člověk v nouzi. Pomozte nám zajistit fungování výjezdové služby, která je vždy na cestě.
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Kdo jsme a co děláme

Život 90 poskytuje péči a okamžitou pomoc seniorům a lidem se zdravotním postižením žijícím ve svých domovech, kde tráví většinu času sami. Naše tísňové tlačítko je dokáže spojit s nonstop dispečinkem ve chvíli, kdy se octnou v tísni (upadnou, jsou zranění, bojí se), a pomocí dalšího zařízení v bytě s nimi pak komunikuje naše operátorka. Pro klienty je v takové chvíli totiž důležité nejen upozornit na krizovou situaci, ale také slyšet hlas a vědět, že se jejich volání o pomoc skutečně k někomu dostalo. Disponujeme výjezdovou službou, která si okamžitě vyzvedává klíče od bytu klienta (není tedy nucena dostat se dovnitř násilím) a vyráží zjistit povahu problému. Klienta může následně ošetřit na místě, případně zajistit jeho převoz do nemocnice.

Kolik to stojí, kolik vybíráme, co za to můžeme zajistit

Ačkoli je pád klienta důvodem pro 80 % výjezdů, jsme zatím jediná organizace v Česku, která nabízí výjezdovou službu v rámci balíčku své péče bez dodatečného zpoplatnění (ostatní poskytovatelé svým klientům účtují výjezdy navíc). Podobná služba ale není ze zákona povinná a nelze ji proto hradit z provozních dotací. Život 90 vyjde měsíčně zhruba na 27 tisíc korun, výjezdů bývá kolem čtyřiceti a jeden nás tak stojí asi 650 korun. Díky vašemu příspěvku v této výši tak můžeme pomoci jednomu klientovi v situaci ohrožující jeho život, jsme ale samozřejmě vděčni i za menší příspěvky, které nám pomohou zajistit fungování výjezdové služby do dalších měsíců

Pomoc je na cestě

Čtyři slova, která potřebuje slyšet každý člověk v nouzi.
Život 90 nezajišťuje jen technické vybavení pro krizové situace, do kterých se senioři a handicapovaní mohou dostat, pokud tráví většinu času sami. Zároveň provozuje i nepřetržitý dispečink, který se v případě tísňového signálu s klientem dokáže okamžitě spojit, promluvit s ním nebo jej právě ujistit, že je pomoc na cestě. Právě tuto informaci potřebují naši klienti nejčastěji v extrémně stresujících momentech slyšet.
Navíc zdůrazňuje, že jsme jediní, kdo disponuje vlastní výjezdní službou, která dokáže okamžitě reagovat a nejefektivnějším způsobem vyřešit konkrétní situaci, ve které se klient nachází.
Díky nám je tak účinná pomoc opravdu na cestě.




Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Dik za Vasi praci a pomoc lidem !

Ivana Kautz
650 Kč