CARE Česká republika


Humanitární pomoc Rozvojová spolupráce

SÝRIE - pomoc uprchlíkům před válkou

Pomozte prosím svým darem syrským dětem, které nepoznaly nic jiného než válku, a jejich rodinám. Váš dar v podobě balíku CARE jim umožní udržet čistotu v nepředstavitelně těžkých podmínkách uprchlického tábora.

Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Pomozte prosím ochránit děti, které neznají nic než válku!

Jakých bylo vašich uplynulých osm let? Co vám z nich nejvíce utkvělo? Možná to bylo stěhování, změna práce, svatba nebo narození miminka v rodině, nějaký splněný sen…  

Lidé v Sýrii prožili už více než osm let ve válečném konfliktu. Malé děti se do války narodily. Dívenka Naima (5 let, na fotce) si pamatuje týdny obléhání a bombardování, strachu o život a pak útěk z rodného města. S rodinou uprchla z města Idlíb jen s pár kusy oblečení. Dnes žije už několik měsíců v provizorním stanovém táboře.
Podmínky v táboře jsou nelidské: chybí tu přístup k pitné vodě i hygienické prostředky. Naimina maminka se bojí, že její děti bez dostatečné hygieny a čisté vody vážně onemocní. Bez základních hygienických prostředků, funkčních vodovodů a latrín se v táboře rychle šíří nemoci. Dokonce i obyčejné mýdlo je tu vzácné zboží a může doslova zachránit život lidem ohroženým smrtelnými nemocemi.
Váš dar ochrání životy a zdraví lidí žijících v nepřijatelných podmínkách uprchlických táborů v Sýrii. Dětem jako je Naima ulehčí těžké dětství. Srdečně vám za ně děkuji!

Váš dar pomáhá vrátit dětem v uprchlických táborech v Sýrii bezstarostnější dětství

CARE díky vám v Sýrii i v okolních zemích pomáhá lidem na útěku před násilím. Válka tu už trvá více než 8 let. To je delší doba, než po jakou trvala druhá světová válka. Obyvatelé Sýrie jsou stále denně vystavováni ozbrojeným útokům, živoří v nevyhovujících podmínkách vybombardovaných měst a uprchlických táborů. 13 milionů lidí potřebuje naléhavou pomoc – zhruba polovina z nich zůstává v Sýrii mimo své domovy a druhá polovina utekla za hranice do Jordánska a Libanonu.
Největší potřebou kromě jídla a přístřeší je také zajištění důstojných hygienických podmínek. Čistá voda, prostředky na mytí a úklid, funkční vodovody, latríny i svoz odpadků jsou prevencí vážných onemocnění, jako je cholera.

Syrské děti se už nemohou dočkat konce bojů, po kterém se budou moci vrátit domů. Pomozte jim prosím svým darem zlepšit životní podmínky.

Děkujeme vám!

CARE Česká republika



Zde popsané projekty jsou příklady naší pomoci a použití finančních prostředků.


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkuji CARE za potřebnou pomoc v Sýrii!

Dárce