Nadace Via


Kultura, umění a historie Regionální a komunitní rozvoj

Živá komunita: SOKOLÁK

Nohejbalové hřiště zvané Sokolák na nás čeká za vesnicí u lesa. Čile nabízí své prostorové výhody a snaží se moc neodrazovat svými nedostatky. A že jich má, vždyť je to stoletý stařík (… jenž ale vyskočil z okna a zmizel)… Kladem může být, že pozemky, na kterých se nachází, jsou v majetku TJ SOKOL Vítovice, a tak jsme se my z neziskové organizace TJ SOKOL Vítovice nadchli pro výraznější oživení tohoto prostoru, protože v současné době je to jediné vhodné místo, kde můžeme v naší obci pořádat oblíbené akce (pálení čarodějnic, Cyklorapl, nohejbalové turnaje, noční pochod, dětský den, lampionový průvod atd.).

vybíráme od 23.3.2018

Děkujeme za Vaši podporu!

30 219 Kč
vybráno 101 % z 30 000 Kč

přispělo

30 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Vzhledem k tomu, že jsme organizace nezisková, tak bychom vás touto cestou chtěli poprosit 
o finanční pomoc na uskutečnění revitalizace.  Předem děkujeme za vaši co největší vstřícnost a štědrost. Za každou věnovanou korunu nám totiž Nadace Via přidá druhou, to znamená, že vybranou částku zdvojnásobí, a to  až  do výše 30 000 Kč. 

Ptáte se, na co Vaše peníze použijeme? 
Ochotní brigádníci začali s pracemi již na podzim 2017,  zpevňovali  břehy hřiště.  V letošním roce upraví hlediště v lese, kde se hlavně starší lidé špatně dostávají kvůli  neschůdnému terénu, a zapracují na lavičkách, které jsou v havarijním stavu. Třetí část oprav se zaměří na obslužný objekt. Je zde  nutné udělat podlahu. Podlaha je pouze hliněná a z důvodu zatékání vody nerovná. Musí se odstranit svrchní část podlahy (hlíny), navézt štěrk a udělat podlahu z dřevěných prken. Rádi  bychom  také zakoupili 2 lednice s mrazákem. Současné spotřebiče jsou již nefunkční. A je nutné doplnit poličky nebo malé skříňky. 

Celý projekt ukončíme a Sokolák  v novém hávu slavnostně otevřeme na dětský den, který pořádáme 25. srpna 2018. 
 
Tak velké díky, můžete se těšit a jste srdečně zváni!            


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Sokolák. Kouzelné to slovo. Snad pro každého Vítováka. Neb malí, mladí, staří, sportovci či pohybu neholdující, domácí i přespolní, když toto slovo zaslechnou, či vysloví, vždy je provází  když ne pousmání, tak často přímo smích, blažený výraz tváře, spokojený povzdech nad vzpomínkou… Účastníky prozradí záklon zasněné hlavy, případně kroucení udivenou hlavou, která ví své. Následuje rozhození příjemně znavených paží odevzdanců těm podařeným chvilím, těm hodinám příprav, dnům vymýšlení… Někteří možná ruce sprásknou, co se to zas na Sokoláku dělo. Všichni ale vědí o soudržnosti, společenství a vzácné opojné chvíli, kdy se daří být tolika různým na stejné vlně. Hodnota toho být si blízko, nechat projevit možná to nejlepší v sobě, pokusit se vydat se pro druhé, získat i ostatní pro společnou věc, rozšířit záplavu pocitů sousedské soudržnosti, uvolnění, zábavy, zápolení, legrace…

Založení projektu

Živijóóó na živou komunitu ....

Milan Barták
2 000 Kč

+1000

Jiří Kučera ml
1 000 Kč

+1000,- Kč

Jiri Kucera
1 000 Kč

:-)

Martin Čalkovský
1 234 Kč