Nadace ADRA - adventistická nadace pro pomoc a rozvoj


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Pomoc pro Přemysla Ulmana

Šestnáctiměsíčnímu Přemečkovi bylo diagnostikováno velice vzácné genetické onemocnění – 2. typ svalové atrofie. Chlapeček má nejvíce postižené nožičky, nedostane se sám do sedu, má slabé ručičky i záda; mentálně je ale v pořádku. Prognózy do budoucna nejsou moc příznivé. Přemda, který denně rehabilituje, se však kromě léků neobejde bez lázní a řady velice drahých kompenzačních pomůcek. Jde např. o ortopedický kočárek (70.000 Kč), ortézy, speciální chodítko atd. Bohužel většinu z toho pojišťovny hradí pouze z části nebo vůbec ne. Jeho rodiče toto vše opatřit z vlastních prostředků ale nemohou.

vybíráme od 27.2.2018
1 000 Kč

přispěl

1 člověk
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Přemeček z Opavska se do 7. měsíce vyvíjel jako naprosto zdravé miminko. Pásl koníčky, žvatlal, usmíval se, přetáčel se na bříško. Potom ale jako by zlenivěl a ležel jen na zádíčkách. Rodiče proto vyhledali lékaře a po sérii vyšetření si vyslechli zdrcující diagnózu. Jejich syn trpí 2. typem svalové atrofie, což je vzácná genetická nemoc, jíž trpí v ČR pouze 100 lidí. Byli v naprostém šoku. 

Dnes 16 měsíční Přemda má nejvíce postižené nožičky, které má úplně „gumové“. Ani do sedu se sám nedostane a bez opory dlouho nevydrží sedět, ručičky i záda má slabé. Mentálně je v pořádku, což dokazuje rodičům i dvěma starším sestřičkám svým rozpustilým žvatláním, odzbrojujícím úsměvem, šikovností a vynalézavostí, nad kterou všichni žasnou. Prognózy do budoucna nejsou ale moc příznivé. Rodiče to ale nevzdávají a snaží se pro synka získat komplexní a co nejúčinnější léčbu. 

Přemek, který denně rehabilituje, se kromě léků neobejde bez lázní a řady velice drahých kompenzačních pomůcek – ortopedického kočárku (70.000 Kč), ortéz, speciálního chodítka atd. Bohužel většinu z nich pojišťovny hradí pouze z části nebo vůbec ne. Toto vše jeho rodiče, kteří se chystají i na bezbariérové úpravy rodinného domu, zvládnout vlastními silami ale nemohou. Obrátili se proto na naši nadaci o pomoc.
 
Zapojte se do pomoci tomuto statečnému chlapečkovi. Své dary můžete posílat též bankovním převodem na sbírkový účet 57333375/0300, VS 247. Děkujeme vám.V tom případě se váš dar nezobrazí zde, ale bude dle bankovního výpisu zaúčtován k danému variabilnímu symbolu.
 
Nadace ADRA podporuje Přemečka od února 2018. 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu