Junák-český skaut, z.s.


Vzdělávání a výzkum Děti, mládež, rodina

Skautské znalosti vždy po ruce - příprava příručky

Holky a kluci se ve skautu učí mnoho nového o sobě samých, přírodě, společnosti i současném světě. Připravujeme pro ně čtivé příručky, ve kterých budou mít zábavnou formou pěkně pohromadě důležité informace i tipy na aktivity. Nové skautské handbooky se stanou průvodci do světa plného dobrodružství, nečekaných objevů, kamarádství a radosti z pomoci druhým.

vybíráme od 22.2.2018

Skautské znalosti vždy po ruce

Pomozte dokončit interaktivní příručky pro skauty a skautky a doprovoďte je tak na jejich dobrodružné cestě.
1 000 Kč

přispěli

2 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Každý skaut i skautka se vstupem do skautského oddílu vydává na dobrodružnou cestu seberozvoje. Podporou pro ně i pro jejich vedoucí je moderní výchovný program, který je učí přemýšlet, řešit úkoly a postavit se výzvám. Informační oporou na této cestě skautům budou dvě nové skautské příručky. První je určená pro holky a kluky ve věku 7 až 11 let, druhá pro starší skauty a skautky od 12 do 16 let.

Barevné příručky budou poskytovat nejen informační základ a praktické odkazy na další zdroje, ale také prostor pro interakci – doplňování, dotváření, vybarvování, nalepování. Díky svému praktickému formátu, je budou moci skautky a skauti jednoduše přibalit do batohu na víkendovou výpravu i letní tábor. Najdou v nich desítky tipů na aktivity, hry a zajímavé činnosti. Příručky se díky tomu stanou skvělými průvodci nejen na jejich skautské stezce.

Obsah obou knih je tvořený na dobrovolnické bázi. To znamená, že na každé z příruček odvede 30 dobrovolníků práci v rozsahu téměř 4000 hodin. Aby se ale příručky opravdu mohly dostat do skautských rukou, je potřeba zaplatit koordinátora tvorby, grafiku a tisk. Náklady na obě příručky jsou přibližně 600 000 Kč.

Nahlédněte do vznikající kapitoly pro malé skauty a skautky:


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Dar pro skauty jako dar pro úžasnou skautku Ivetku k 30. narozeninám! Všechno nejlepší přejí Ráďa, Honzík a Frankie.

Iveta Zieglová
500 Kč