Arcidiecézní charita Praha


Rozvojová spolupráce

Česká nemocnice v Ugandě

Nemocnici jsme v Ugandě vybudovali v r. 2006 s cílem zpřístupnit zdravotní péči lidem z vesnických oblastí v kraji Buikwe včetně komunit z ostrovů Viktoriina jezera. Nemocnice je umístěna ve vesnické oblasti, kde žije polovina obyvatel pod hranicí chudoby, je tedy nemocnicí především pro chudé. Těžiště práce spočívá v léčbě nemocí, které trápí velkou část populace: malárie, tuberkulóza a HIV, infekce, podvýživa, příp. paraziti. Z chirurgických zákroků provádíme nejčastěji operace v dutině břišní, z gynekologie císařské řezy.

Podpořte Českou nemocnici v Ugandě

Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Výše příspěvku není nijak omezena, ale pro lepší orientaci jsme vyčíslili konkrétní částky, které odpovídají nákladům na provoz jednotlivých typů lůžek v nemocnici za určitý čas. Například týdenní náklady v dětském lůžkovém oddělení (300 Kč), v porodnickém oddělení (500 Kč), na všeobecném lůžkovém oddělení (850 Kč) a na chirurgickém lůžkovém oddělení (1 100 Kč). Více informací na www.nemocniceuganda.cz. 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

The Vietnamese Catholic Community in Teplice wants to help the children in Uganda.

Josef Dat Tan Nguyen
5 000 Kč

The Vietnamese Catholic Community in Prague wants to help through donation the mission of the Archdiocese in Uganda.

Josef Dat Tan Nguyen
8 000 Kč

Kapky v moři dělají moře.

Galina Bohdálová
2 000 Kč

Děkuju, že se tak obětavě staráte o potřebné! Moc vám fandím!

Romana Calábková
1 100 Kč

Mám adoptovanou na dálku holčičku v Ugandě. Její dopisy jsou velmi dojemné, když mi děkuje za to, že může chodit do školy, kde dostane každý den misku kaše a je šťastná, že k vánocům dostala z mého příspěvku umyvadlo a ručník. Děti v Evropě dostávají často drahé dárky a nijak zvlášť si jich neváží. Kéž se životní úroveň lidí na celé zemi srovná na stejnou úroveň, aby nebyl hlad ani zbytečný nadbytek. Děkuji charitě za možnost přispět na něco velmi smysluplného.

Erika Suchanová
1 100 Kč

Pomáhám, tedy jsem.

Jiří Otto
500 Kč

:-)

Lukáš Kervitcer
2 000 Kč