Nadace ADRA - adventistická nadace pro pomoc a rozvoj


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Pomoc pro opuštěnou holčičku

Čtyřletá holčička, o níž rodina neprojevuje zájem, se kvůli dětské mozkové obrně dokáže jen přetočit na bříško a udržet hlavičku. Jak roste, běžný kočárek už nestačí, a tak i třeba být mezi dětmi je pro tuto těžce postiženou holčičku velmi komplikované. Toto zlepšit by pomohl zdravotní kočárek Kimba Neo, na nějž však zdravotní pojišťovny nepřispívají, a jeho cena je zcela nad možnosti těch, kdo se o opuštěnou holčičku starají.

vybíráme od 12.12.2017
5 000 Kč

přispělo

10 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
V Dětském centru při Thomayerově  nemocnici v Praze působí nezisková organizace Svět dětí v Krči. V tomto bývalém kojeneckém ústavu nacházejí přechodný „domov“ i děti s nejrůznějším postižením a naše nadace v minulosti těmto opuštěným dětem již pomáhala. Nyní se tento spolek na nás obrátil o pomoc znovu, a to konkrétně pro čtyřletou holčičku.

Říkejme jí třeba Terezka. Byla jí diagnostikována dětská mozková obrna, a tak nesedí ani nemluví a vyžaduje celodenní péči dospělých. Bohužel její rodina o ni neprojevuje zájem. Jak Terezka roste, už se nevejde do běžného dětského kočárku, a rovněž jakákoliv péče, přesun či krmení začínají být náročné.

Vyskytla se však příležitost vyzkoušet speciální kočárek s příslušenstvím a Terezka byla rázem jako vyměněná - spokojenější, plná energie a usměvavá. V kočárku měla možnost být i mezi ostatními dětmi, dostala se s nimi pohodlně na procházku či na hřiště a díky přídavnému stolečku se též její stravování stalo jednodušší. Cena tohoto kočárku je však téměř 70 000 Kč, což je nad jakékoliv možnosti Světa dětí v Krči. Moc rádi by statečné Terezce kočárek pořídili, a tak jí alespoň trochu zlepšili kvalitu života.

Zapojte se do pomoci této opuštěné holčičky a své dary posílejte na sbírkový účet č. 57333375/0300, v. s. 204. Děkujeme vám.

Nadace ADRA podporuje Terezku od listopadu 2017.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu