ROMEA, o.p.s.


Lidská práva

ONI JE DO PLYNU. MY JE DO ŠKOL!

"Pojďme společně říct ne nenávisti a podpořme romský stipendijní program. 50% z celkové částky darujeme dětem, bez rozdílu národnosti, z napadené ZŠ v Teplicích. " ROMEA o.p.s. a iniciátor výzvy, sociolog Ivan Gabal, vám děkují za vaši podporu.

vybíráme od 14.11.2017

ONI JE DO PLYNU. MY JE DO ŠKOL!

Pojďme společně říct ne nenávisti a podpořme romský stipendijní program. 50% z celkové částky darujeme dětem, bez rozdílu národnosti, z napadené ZŠ v Teplicích.
672 987 Kč

přispělo

774 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!


VÝZVA ORGANIZACE ROMEA, o.p.s., KTEROU INICIOVAL AMBASADOR ROMSKÉHO STIPENDIJNÍHO PROGRAMU, SOCIOLOG IVAN GABAL,  BYLA SPUŠTĚNA 14.11.2017 A BUDE TRVAT AŽ DO  31.12.2017

Dlouhodobě podporujeme vzdělání romských studentů středních a vysokých škol.

Stipendijní program v tomto školním roce podporuje 86 studentů z celé ČR.

O co nám v projektu jde?
Chceme více vzdělaných Romů. 
Chceme, aby získali kvalifikované zaměstnání
Chceme, aby se vymanili z bludného kruhu chudoby.

Reagujeme na současnou vlnu rasismu, která se v poslední době šíří v České republice. Především pak útoky na třídu prvňáčků v základní škole v Teplicích. Rozhodli jsme se, že 50% vybraných  prostředků darujeme této škole. Část finanční  podpory bude použita na potřebné vybavení  a školní pomůcky pro 1. třídu dle rozhodnutí vedení školy. Současně z těchto prostředků budou podpořeni žáci 9. tříd z této školy, kterým pomůžeme v přípravě na přijímací zkoušky na střední školu. A to bez rozdílu národnosti. 


50% prostředků bude použito na stipendijní podporu romských studentů středních a vyšších odborných škol v příštím školním roce. Stipendium na jednoho studenta je ve výši 14 000 K ročně,  a pro studenta VOŠ ve výši 21 000 Kč. Studenti mohou dále čerpat podporu na doučování, mentoring a další mimoškolní vzdělávání a to až v celkové částce 13 000 Kč ročně.
Více podrobností o programu a jeho podmínkách dozvíte na stránkách
www.romskastipendia.cz

Nejde jen o stipendia, ale o komplexní program podpory studentů, kteří kromě přímé finanční podpory mohou získat mentora, příspěvek na vzdělávací kurz, absolvovat stáž ve firmách, setkávat se na víkendových motivačních kurzech s dalšími romskými studenty z celé ČR a dobrovolně pomáhat v romských organizacích. Má to smysl.

"Děkuji jménem všech žáků, rodičů a celé školy organizátorům kampaně, kteří se rozhodli věnovat část výtěžku pro potřeby žáků 1. a 9. třídy. Jsme rádi za nabídnutou pomoc pro naše děti a velmi si tohoto vstřícného postoje vážíme," uvedla ke kampani Marcela Prokůpková, ředitelka Základní školy s rozšířeným vyučováním informatiky a výpočetní techniky v Teplicích.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Prajem veľa šťastia a aby sa o tomto projekte dozvedelo čo najviac ľudí!

Dárce

Ne netoleranci! Ano vzdělání!

Magdalena Pospíchalová
1 000 Kč

Děkuji moc!

Michal Majzner

Ať se daří!

Petr Pijáček
500 Kč

Jako pedagog považuji vzdělání za jednu z nejdůležitějších životních priorit.Není to tak dávno,kdy byla při studiu různými možnostmi seberealizace podpořena i moje dcera. Jako člověk, považuji za morální povinnost dobrá poselství přeposílat. Všem studentů přeji hodně štestí na cestě za jejich sny.

Jitka Hatinová
1 000 Kč

Super myslenka, aspon neco mi trochu pomuze zmirnit ono neuveritelne zhnuseni nad uvazovanim a vyplody nekterych lidi. Diky!

Petr Uzel
500 Kč

Love will win!

Daniel Walter
300 Kč

100 palců nahoru této myšlence

Peter Sopko
1 000 Kč

.

Marie Zavoralova
1 000 Kč

Držím vám všem palce!

Vladimír Rogalewicz
1 000 Kč